Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg vant fire av ni prøver i Mexico

Klatret til 5. plass.

BESTE NORDMANN: Petter Solberg kjørte seg opp kraftig ander dag i Rally Mexico. Foto: AP/Alexandre Meneghini
BESTE NORDMANN: Petter Solberg kjørte seg opp kraftig ander dag i Rally Mexico. Foto: AP/Alexandre Meneghini Vis mer

Petter Solberg vant fire av lørdagens ni fartsprøver i Rally Mexico og klatret til femteplass i sammendraget.

Spydeberg-mannen startet dagen på 13.-plass, men har bare fire mann foran seg før VM-rallyets siste dag. De franske Citroën-førerne Sebastien Ogier og Sebastien Loeb duellerer om seieren.

Solbergs seierssjanse ble spolert da bensinpumpen røk fredag. I stedet måtte han konsentrere seg om å kjøre seg opp og forbi blant andre storebror Henning Solberg.

- Nå går det bra. Bilen går fort, og jeg er fornøyd med dagens innsats. Jeg hadde femteplass som målsetting, og der er vi nå. Jeg har ingen strategi for siste dag annet enn å kjøre fort og å vinne fartsprøver, sa Solberg.

Han er best av nordmennene som deltar, med Mads Østberg og storebror Henning på plassene rett bak.

Petter Solberg vant fartsprøve 12, 13, 15 og 16, tross problemer med håndbrekket. Han tapte tid på en snurring på 17. prøve.

- Jeg ødela girstangen på den 16. prøven, og etter et hopp på den neste prøven klarte jeg ikke å få bilen i lavere gir. Jeg snurret faktisk i luften, sa han.

I teten er verdensmester Loeb 10,5 sekunder bak stallkamerat Ogier. Loeb kjørte fortest og tok ledelsen tidlig lørdag. Han var oppe i nesten 20 sekunders ledelse, men girtrøbbel førte til at han kom for sent til en tidskontroll. Dermed ble det 50 sekunders tidsstraff, og han måtte starte opphentingen igjen.

- Jeg ville heller vært foran. Jeg må presse hardt om jeg skal avgjøre i løpet av de tre siste fartsprøvene, sa Loeb.

Finnene Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala følger på de neste plassene, med god margin til Petter Solberg, som er nesten sju minutter bak lederen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling