Solberg vant sekunddrama i Australia

Petter Solberg tok sin tredje VM-seier da han gikk til topps i Rally Australia søndag. Han vant med 26,6 sekunder foran franske Sebastien Loeb.

Rallyet ble et sekunddrama uten like. Foran søndagens fire avsluttende fartsprøver ledet franske Sebastien Loeb med 5,1 sekunder på Solberg. I mål skilte det snaue halvminuttet i nordmannens favør.

Tøffeste

- Dette er bare helt utrolig. Det er den tøffeste seieren jeg noen gang har hatt. En stor takk til Loeb som bidro til spenningen, sa Solberg etter at seieren var et faktum.

Subaru-føreren signaliserte på forhånd at han hadde enda litt mer å gå på foran avslutningen, og fikk rett.

- Jeg liker situasjonen. Jeg vil være den som jakter i stedet for å bli jaktet på, sa Solberg før avslutningsdagen.

Han var på den avsluttende etappens første fartsprøve 5,7 sekunder raskere enn Loeb, og var i føringen med 0,6 sekunder. Franskmannen slo tilbake på den neste prøven, men bare med 1,9 sekunder.

Avgjorde

Det var på søndagens nest siste etappe at Solberg avgjorde det hele. Han la «jernet flat» på sin Subaru Impreza og slo Loeb med 9,3 sekunder. Ledelsen på 8 sekunder ga den raske nordmannen ikke fra seg.

På den avsluttende prøven tok imidlertid ikke Solberg noen sjanser og sikret litt. Det samme gjorde Loeb som tapte overfor Spydebergs store sønn.

I VM-sammendraget rykket Solberg opp på 2. plass, bak briten Richard Burns. Med fire VM-runder igjen, er det 7 poeng mellom de to.

Neste VM-rally er San Remo Rally 2.-5. oktober.

NTB

VERDENS BESTE: Petter Solberg parkerte Sebastian Loeb med 26 sekunder.