Solbergs bil klar etter krasjet

Rakk Rally Tyskland. Solberg ga mekanikerne en god klem.

(Dagbladet.no): Etter Petter Solbergs krasj under den femte og siste delen av shakedown i går, var det usikkert om han kunne starte Rally Tyskland i dag.

- Bilen er klar, den er så god som ny, bekreftet Solberg for Dagbladet.no en time før start.

Jobbet hele natta

Subaru-lagets mekanikere har jobbet med Imprezaen hele natta, og de fortsatte å flikke på små detaljer helt fram til start.

- Gutta har gjort en helt utrolig innsats, skryter Solberg.

Ifølge World Rally Championships hjemmesider ble både motoren og girkassa skiftet, samtidig som karosseriet ble hamret på plass.

Totalt 300 arbeidstimer, fordelt på 20 personer, ble lagt ned for å få bilen i stand. Solberg belønnet hver og en av mekanikerne med en klem.

- Dette blir spennende

FULL AKTIVITET: Subaru-lagets mekanikere har jobbet hele natta for å få Petter Solbergs bil klar til start i Rally Tyskland. Dette har de lyktes med. Foto: TONY WELAM/SCANPIX
FULL AKTIVITET: Subaru-lagets mekanikere har jobbet hele natta for å få Petter Solbergs bil klar til start i Rally Tyskland. Dette har de lyktes med. Foto: TONY WELAM/SCANPIX Vis mer

Rally Tyskland går på asfalt, et underlag Solberg har slitt litt med i år. Rally Tyskland er heller ikke runden hvor Spydeberg-mannen tradisjonelt har gjort det best.

Hans beste resultat i Tyskland er sjuendeplassen han sikret seg i fjor, men han rapporterer nå om justeringer og bedring på asfalt.


- Dette blir svært spennende, antyder nordmannen.

Gårsdagens krasj var for øvrig ikke hans første i forbindelse med denne rallyrunden: I 2004 kolliderte han i 130 km/t og måtte til sjukehus for sjekk.

Har vært med på lignende før
Under Rally Korsika året før gikk han på en lignende smell som den han fikk i går.

Også den gangen måtte mekanikerne jobbe overtid, men det belønnet seg ettersom Solberg gikk bort og vant hele runden.

Så gjenstår det å se om det samme kan skje igjen.

Solbergs bil klar etter krasjet
- BILEN ER KLAR: Petter Solberg bekrefter overfor Dagbladet.no at bilen hans er klar til start i Rally Tyskland.