Solbergs fiasko på Korsika

Petter Solberg endte på 11. plass i helgens Rally Korsika, hele seks minutter og 40 sekunder bak den suverene franske vinneren Sebastien Loeb. Helgen var en fiasko for både Solberg og Subaru-laget

– Jeg prøver mye forskjellig for å få ting til å gå framover, men det går bare bakover, sa en oppgitt Solberg til WRC-radio etter at lørdagens fire fartsetapper var unnagjort. Det ble ingen bedring søndag.

– Hadde vi visst hvor problemet ligger, ville vi jo fikset det med en gang. Vi vil ikke bare være gode på grus, men komme tilbake og vinne jevnlig. Vi har biler og førere som kan gjøre det. Fra nå av skal vi fokusere. Vi må få bilene tilbake blant topp fem, sier Subaru-manager Paul Howarth til wrc.com.

Ikke krise

Loeb vant helgens rally i suveren stil. Seieren var Citröen-førerens tredje strake. Han ledet med 39,7 sekunder på Marcus Grönholm før søndagen og med rolig og behersket kjøring den siste dagen, vant han med 29 sekunder etter at alle etappene var unnagjort søndag. Spanjolen Dani Sordo endte på tredjeplass, ett minutt og 48 sekunder bak. Dermed fikk Citröen to mann på pallen på hjemmebane.

For Petter Solberg derimot, ble helgens VM-runde nok en gedigen nedtur. Subaru-bilen er slett ikke venn med asfalten.

– Problemene handler ikke bare om bilene, førerne eller dekkene. Det handler om hele pakka, sier manageren.

Oppgitt

Etter Rally Katalonia for to uker siden var Solberg oppgitt, og skulle møte Subaru-ledelsen i et krisemøte. Men denne helgen ble nok en nedtur, både for Solberg og Subaru-laget. Stephane Sarrazin ble best av Subaru-førerene med åttendeplass, 5.21 bak Loeb.

IKKE RASK NOK: Petter Solberg skuffet alle tre dager på Korsika. Foto: Scanpix/Ap
IKKE RASK NOK: Petter Solberg skuffet alle tre dager på Korsika. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

– Det er veldig vanskelig å oppdage hvor problemene ligger. Vi har ikke hatt så mye tid til å teste forskjellige muligheter. Førerne er frustrerte og mekanikerne er frustrerte. Men det vil ikke fikse noe som helst. Vi må jobbe sammen og høre på hverandre. Løsningene vil ikke komme over natta. Men laget er rutinert og vil komme tilbake, sier Subaru-manager Howarth

Loeb leder VM-sammenlagt etter fem VM-runder med 46 poeng, Grönholm er 11 poeng bak. Sordo ligger på tredjeplass i sammendraget. (ANB)