Soldado matchvinner igjen da Tottenham slo Swansea

Sikker fra ellevemeteren.

SIKKER SOM BANKEN: Roberto Soldado ekspederte straffen sikkert i nettet. Med det har han allrede begynt å betale ned det Tottenham betalte for ham med to mål på to kamper. Foto: REUTERS/Eddie Keogh  NTB Scanpix
SIKKER SOM BANKEN: Roberto Soldado ekspederte straffen sikkert i nettet. Med det har han allrede begynt å betale ned det Tottenham betalte for ham med to mål på to kamper. Foto: REUTERS/Eddie Keogh NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter en underholdende affære i London, var det til slutt Tottenham som kunne trekke det lengste strået. Matchvinner? Roberto Soldado.

Etter å ha sett litt på sjansestatistikken var det lite som skulle tilsi at 1-0 ble sluttresultatet, men spanjolens straffescoring rett etter pause ble beholdningen i kveld.

Med det har Tottenham fått den starten på sesongen de ønsket seg, og enda bedre - de har fått igang den spissen de har savnet de siste sesongene.

Kanonade Tottenham var klare favoritter på White Hart Lane i kveld og i den første omgangen var det ikke mye som tydet på at Swansea skulle reise fra White Hart Lane med poeng.

Paulinho, Moussa Dembele og Ashley Williams(!) bombet i tur og orden målet til gjestene, men treverk og en meget god Vorm holdt waliserne inne i kampen.

I tillegg kunne det se ut som om Andros Townsend ble snytt for et straffespark helt på tampen da han ble felt av Jonjo Shelvey, men dommer Neil Swarbrick valgte å trekke forseelsen utenfor 16-meteren.

Det var en betenkt Daniel Levy på tribunen som så laget sitt gå til pause uten å ha notert seg for nettkjenning.

Kompensasjon Den andre omgangen fortsatte der den første slapp, og det tok ikke lang tid før Spurs fikk kompensasjon for den tvilsomme straffeavgjørelsen rett før pause.

Igjen var det Townsend som ble felt, og igjen var det Shelvey som var syndebukken. Roberto Soldado var også denne gangen sikker fra straffemerket, og Tottenham tok en fortjent ledelse. Spanjolens andre scoring på to kamper så langt. Begge fra ellevemeteren.

Men Swansea var på ingen måte sjanseløse. Chico Flores hadde et meget godt forsøk som veldig mange andre enn Hugo Lloris hadde sluppet inn, og Wilfried Bony lagde problemer for midtforsvaret til Tottenham ved flere anledninger.

Men det ble ikke flere mål på White Hart Lane i kveld. Fasiten er 6 poeng til Tottenham, 0 til Swansea.

BETENKT: Daniel Levy så betenkt ut idet lagene gikk til pause, men kunne juble til slutt. Spurs har fått en god start på sesongen med full pott. Foto: REUTERS/Eddie Keogh NTB Scanpix
BETENKT: Daniel Levy så betenkt ut idet lagene gikk til pause, men kunne juble til slutt. Spurs har fått en god start på sesongen med full pott. Foto: REUTERS/Eddie Keogh NTB Scanpix Vis mer