Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solemdal klatret fra 21. til 3. plass

Sto frem da pallplassen glapp for Berger.

KANONLØP: Synnøve Solemdal klatret hele 18 plasser under dagens jaktstart.
Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
KANONLØP: Synnøve Solemdal klatret hele 18 plasser under dagens jaktstart. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix Vis mer

Synnøve Solemdal skjøt godt og klatret 18 plasser da hun endte som nummer tre under lørdagens jaktstart i skiskyting. Darja Domratsjeva vant igjen.

Det var en meget sterk pallplass for Solemdal. 24-åringen gikk ut som nummer 21, men god skyting og et raskt løp i sporet sikret henne tredjeplassen. Hun var 1.11,7 bak vinnertiden.

Før siste skyting lå Tora Berger an til å havne på pallen, men en grov bom kostet henne dyrt, og hun måtte ta til takke med fjerdeplass. Som Solemdal hadde Berger to bom totalt, men førstnevnte holdt nervene under kontroll på siste standplass.

Ann Kristin Flatland var i mål som nummer seks etter tre bom. Norge hadde fem skiskyttere blant de 15 beste i Oberhof lørdag. Det viser hvor sterkt det norske laget er om dagen. Elise Ringen (fem bom) og Tiril Eckhoff (5) endte på 13.- og 14.-plass.

Ingen kunne stoppe Domratsjeva fra å ta sin annen strake seier i verdenscupen. Hviterusseren hadde tre bom, men gikk fort i sporet og var feilfri på siste stående skyting. Hun vant 34,6 sekunder foran finnen Kaisa Mäkäräinen.

Fanny Welle-Strand endte på 26.-plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media