PUSTEPROBLEMER: Synnøve Solemdal har fått reisenekt før sesongavslutningen på grunn av pusteproblemer. Foto: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PUSTEPROBLEMER: Synnøve Solemdal har fått reisenekt før sesongavslutningen på grunn av pusteproblemer. Foto: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Solemdal med reisenekt etter pusteproblemer

Skal utredes i Bergen.

Skiskytter Synnøve Solemdal (23) har fått reisenekt før sesongavslutningen på grunn av pusteproblemer i forbindelse med renn de siste ukene.

Tingvollgjeldingen er tatt ut til prøve-OL i Sotsji og verdenscupfinalen i Khanty-Mansijsk de kommende to ukene, men reiser i stedet hjem. I likhet med under VM i tsjekkiske Nove Mesto na Morave, slet Solemdal med pusten i helgens Holmenkollen-renn.

- Det er ikke noe man liker, akkurat. Spesielt når man ikke vet hva det er. Jeg vil ikke reise før vi vet noe. Derfor blir jeg hjemme og slapper av et par dager, sa Solemdal til NRK.no.

Mye tyder på at skiskytteren med en verdenscupseier denne sesongen (8. desember i Hochfilzen) sliter med såkalt idrettsastma. Lidelsen fører til store pusteproblemer ved sterk fysisk anstrengelse, og det kan behandles med astmamedisin.

Hun vil bli utredet for problemene i Bergen denne uken.

Solemdal var med og sikret gull både i kvinnestafett og blandet stafett i Tsjekkia-VM.

(NTB)