MISTER STAFETTEN: Synnøve Solemdal (24) går ikke kvinnenes skiskytterstafett i OL i morra. Hun har vært plaget av sykdom og erstattes av Fanny Welle-Strand Horn. Foto: EPA/ARMANDO BABANI/NTB Scanpix
MISTER STAFETTEN: Synnøve Solemdal (24) går ikke kvinnenes skiskytterstafett i OL i morra. Hun har vært plaget av sykdom og erstattes av Fanny Welle-Strand Horn. Foto: EPA/ARMANDO BABANI/NTB ScanpixVis mer

Solemdal mister OL-stafetten

Har vært plaget av sykdom og erstattes av Fanny Welle-Strand Horn.

Synnøve Solemdal (24) går ikke kvinnenes skiskytterstafett i OL fredag. Hun har vært plaget av sykdom og erstattes av Fanny Welle-Strand Horn.

Forrige fredags normaldistanse under lekene i Russland gikk av stabelen uten Solemdal, som da hadde vært plaget med en vond hals. Nå må hun også droppe stafetten, hvor Norge har håp om medalje.

Elise Ringen erstattet Solemdal på normaldistansen, men det er Horn som er norsk reserve på stafetten. Hun går første etappe.

Tiril Eckhoff, Ann Kristin Flatland og Tora Berger utgjør de øvrige løperne for Norge, i nevnte rekkefølge.

Solemdal var med på å ta VM-gull i Tsjekkia i 2013 både på blandet stafett og for kvinnene. Også i VM i 2012 var hun på gullaget til Norge på blandet stafett.

Tyskland uten Sachenbacher-Stehle For Tysklands stafettlag går ikke Evi Sachenbacher-Stehle, som tapte spurten om bronse mot Eckhoff på fellesstarten. Hun har vært beste tyske skiskytter så langt i OL.

- Evi har gått de fleste rennene, og hun hadde problemer med konsentrasjonen på blandet stafett onsdag, var begrunnelsen fra landslagstrener Gerald Hönig.

Tysklands lag består av Franziska Preuss, Andrea Henkel, Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier. Samme lag vant en verdenscupstafett i desember. Henkel er frisk igjen etter å ha stått over blandet stafett på grunn av forkjølelse.

(NTB)