BESTE NORSKE: Synnøve Solemdal, her foran Andrea Henkel.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN
BESTE NORSKE: Synnøve Solemdal, her foran Andrea Henkel.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL SANNUM LAUTENVis mer

Solemdal skjøt seg opp som medaljehåp i VM

Ble nummer sju på fellesstarten i Kollen.

Sikte, sikte, sikte og treff. Vips, så stemplet Synnøve Solemdal (22) inn som outsider til medaljestriden i skiskytter-VM neste måned.

Sjuendeplass på fellesstarten i Holmenkollen søndag kan ha vært vendepunktet fra en heller tung periode etter gjennombruddet i sesongåpningen.

Løsningen lå på standplass.

- Jeg var forbannet på meg selv etter jaktstarten (lørdag), tok meg sammen, laget en plan om å jobbe med arbeidsoppgavene og gjennomføre dem. Det sto ikke på innsatsen. Jeg kunne ha ligget to minutter per serie om så skulle være for å få til det jeg hadde bestemt meg for, sa Synnøve Solemdal til NTB.

Tidligere i år har skytingen vært mildt sagt ujevn. For første gang siden forrige sesongåpning (2010) skjøt hun fullt på ti skudd liggende.

Skummel plan Nå kan tingvollgjeldingen knapt vente med å sette seg ned sammen med trener Egil Gjelland for å legge skumle planer fram mot VM i Ruhpolding, som starter med sprint 3. mars.

- De to siste ukene før VM blir viet trening. Da har jeg troen på at jeg skal finne formen. Vi finner en plan jeg har tro på, kjører på med den og lar det stå til. Egil har jeg stor tiltro til når det gjelder å spisse formen. I tillegg kommer jeg til å ta en prat med Tora (Berger) og andre for innspill. Jeg skal uansett gi 100 prosent mot VM, lovet Solemdal, som er sulten på å gå alt i Sør-Tyskland.

Den andre sjuendeplassen i løpet av verdenscuprunden i Holmenkollen var et av karrierens beste verdenscuprenn for jenta med 41 starter bak seg. På jaktstarten dagen før kollapset hun på standplass med seks bomskudd og ble nummer 17.

Selv med et fall i sporet og passiv gåing i feltet, gikk hun inn til karrierens sjette topp ti-plassering.

- Jeg har litt mer å gå på formmessig mot VM. Dette var mitt beste renn med fire skyteserier jeg har gjort noensinne. Men jeg har litt å lære av Tora når det gjelder å gå i felt. Hun bare går på og tar styringa, mens jeg ligger litt mer passivt bak der, mente 22-åringen.

For ivrig Tora Berger leverte sin dårligste plassering siden Oberhof rett over nyttår med 11.-plass på fellesstarten. Lesjingen ledet halvveis, men fire bomskudd på stående skyting ødela løpet.

- Løpet var veldig bra fysisk, og så trenger vi ikke å snakke om de stående skyteseriene. Jeg ble nok litt for ivrig, klarte ikke å skru om bryteren etter å ha gått offensivt inn. Men det er godt å ha noe å jobbe med framover, slo Tora Berger fast.

Tyske Andrea Henkel vant sitt første renn på straks ett år. Det skjedde i lagvenninnen Magdalena Neuners fravær. Like før rennet og etter at fristen var gått ut, meldte verdenscuplederen avbud, men uten at det fikk konsekvenser for det tyske laget.

Henkel og Neuner gjorde rent bord på tre renn i Holmenkollen.

Seieren var karrierens 21. i verdenscupen for 34 år gamle Henkel, som er tidenes fjerde eldste kvinnelige verdenscupvinner i skiskyting bal Anna-Carin Zidek, Uschi Disl og Magdalena Forsberg.

Siste verdenscuprunde før VM går i finske Kontiolahti til uken.

(NTB)