PÅ BEDRINGENS VEI: Juan Mauricio Soler var i kjempeform og lå på annenplass i Tour de Suisse da han veltet på den 6. etappen av sykkelrittet i midten av juni. 28-åringen traff en kantstein i en utforkjøring og ble kastet inn i et gjerde med hodet først. Foto: SCANPIX/AP/Keystone/Jean-Christophe Bott
PÅ BEDRINGENS VEI: Juan Mauricio Soler var i kjempeform og lå på annenplass i Tour de Suisse da han veltet på den 6. etappen av sykkelrittet i midten av juni. 28-åringen traff en kantstein i en utforkjøring og ble kastet inn i et gjerde med hodet først. Foto: SCANPIX/AP/Keystone/Jean-Christophe BottVis mer

Soler endelig ute av sykehus etter fire måneder

Pådro seg omfattende hodeskader i stygt krasj.

Den colombianske proffsyklisten Juan Mauricio Soler kunne fredag endelig forlate sykehuset i Pamplona etter fire måneder.

Moviestar-rytteren krasjet stygt under Tour de Suisse i sommer og pådro seg omfattende hodeskader. Soler blir trolig i Spania for videre rehabilitering i en måned før han kan reise hjem til Colombia, skriver Cyclingnews.

- Vi er veldig glade fordi Mauricio i dag tok et nytt steg mot å bli frisk. Dette er en veldig viktig dag som alle venner, støttespillere og i familien hans har ventet lenge på. Mauricio blir bedre og dette gjør oss glade etter så mye usikkerhet i lang tid, sa Solers kone Patricia Flores til det colombianske nettstedet Revista Mundo Ciclisto.

Soler var i kjempeform og lå på annenplass i Tour de Suisse da han veltet på den 6. etappen av sykkelrittet i midten av juni. 28-åringen traff en kantstein i en utforkjøring og ble kastet inn i et gjerde med hodet først.

Soler fikk konstatert kraniebrudd i tillegg til en brukket ankel og en punktert lunge. Moviestar-stjernen ble operert og lagt i kunstig koma en periode før han ble overført til sykehus i Pamplona.

(NTB)