Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Soler lagt i kunstig koma etter stygg velt

Blodet rant etter brudd på hodeskallen.

STYGT SKADET: Sammenlagttoeren i Sveits Rundt, Juan Mauricio Soler, ble i dag operert og lagt i kunstig koma etter å ha veltet i en utforkjøring. Foto:  EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
STYGT SKADET: Sammenlagttoeren i Sveits Rundt, Juan Mauricio Soler, ble i dag operert og lagt i kunstig koma etter å ha veltet i en utforkjøring. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Vis mer

Sammenlagttoer Juan Mauricio Soler ble sendt til sykehus etter å ha veltet stygt under etapperittet Tour de Suisse torsdag.

Arrangøren opplyste at klatrespesialisten Soler veltet i en utforkjøring etter 33 kilometer av den 157,7 kilometer lange etappen.

Han ble funnet bevisstløs, og det rant blod ut fra skallen hans. Han hadde også et brudd i foten og ble sendt rett sykehus for undersøkelse. Der ble han lagt i kunstig koma etter at det ble konstatert brudd på hodeskallen. Senere ble han operert.

- Vi kan ikke si om skaden er livstruende, sa legen Robert Kretsch.

Soler skulle bruke rittet til å kvalifisere seg til Movistar-laget til Tour de France.

Også Kurt Asle Arvesen var innblandet i en liten velt mot slutten av rittet, men unngikk skader på seg selv og sykkelen.

(NTB)