Soler seg i suksess

Glem agent 007. Agent Erik Solér er i stand til å operere med seks nuller på slutten av tallrekka i likningsprotokollen. En lønn på 2,5 millioner kroner sender eks-proffen til topps på norske fotballagenters inntektsliste.

I fjor kunne han ta ut drøye 2,5 millioner i lønn fra sitt eget firma, Euro-Agents AS. Solér trekker fram flere årsaker til at han er øverst på pengelista blant norske agenter.

- Jeg har lang erfaring i bransjen, og har bygd opp gode kontakter helt fra den tida jeg var proff sjøl, sier Solér til Dagbladet.

- Dessuten har jeg lang erfaring fra næringslivet, og har opparbeidet meg god kompetanse på økonomi og forhandlinger.

Agent-likningen 1998

1. Erik Francisco Solér
Inntekt: 2 532 900
Formue: 2 771 000

2. Gunnar Martin Kjenner
Inntekt: 1 252 200
Formue: 0

3. Per Arne Flod
Inntekt: 911 900
Formue: 1 972 000

4. Lars Petter Fosdahl
Inntekt: 340 100
Formue: 0

5. Einar Baardsen
Inntekt: 153 300
Formue: 270 000

NB! Per A. Flod og Gunnar Martin Kjenner henter deler av inntektene sine fra sine advokatpraksiser.

Tette relasjoner

Han legger også stor vekt på det menneskelige i det samarbeidet han har med spillerne.

- Jeg er relasjonsorientert, mens andre agenter er mer transfer-orientert. Det vil si at jeg har få spillere jeg legger mye tid og ressurser i.

- Er du kompis med gutta?

- Nei, ikke bestekompis, men vi må trives i hverandres selskap. Tillit er viktigst. For meg er det dessuten viktig å ha et godt forhold til klubbene og lederne der. Blir man for kompis med spillerne, kan det virke negativt på klubbforbindelsene.

Bare landslagsfolk

Erik Mykland, Steffen Iversen og Vegard Heggem er kanskje de tre største profilene i stallen til Solér. Myggen bytter trolig klubb i løpet av året.

- Jeg satser primært på spillere som er på landslaget, eller U-21, sier Solér

I tillegg til norske spillere, driver andre ansatte i Solérs firma med spillere fra hele Europa. Sjefen sjøl holder seg til de norske gutta.

PS! Rune Hauge har trolig større inntekter fra agentvirksomheten enn Erik Solér. Men, Hauge har registrert sine firmaer i skatteparadiset Guernsey. Dermed er ikke tallene rundt hans virksomhet offentlige på lik linje med de agentene som opererer i og fra Norge.

<B>AGENT-TOPP: Erik Solér forklarer suksessen slik. - Jeg har lang erfaring i bransjen, og har bygd opp gode kontakter helt fra den tida jeg var proff sjøl.