Solgt for 15 mill.

LSK får 15 millioner for salget av Tommy Berntsen til Eintracht Frankfurt. Pengene kommer godt med. Verdien av Lillestrøm-aksjene har falt med 1000 prosent etter nyttår.

Dermed er Berntsen på papiret verdt åtte ganger mer enn Lillestrøm Fotball ASA, som er verdsatt til 1,8 millioner kroner i gråmarkedet.

LSK-aksjen står i lusne to kroner om dagen. Dermed var det et viktig signal å sende til potensielle aksjonærer at LSK har evnen til å tjene penger.

- Klart det, sjøl om den kursen trolig skyldes tekniske ting. Vi er fornøyde med prisen vi fikk, og har stått hardt på kravene våre i forhandlingene, sier daglig leder i LSK Bjarne Sognæs til Dagbladet.

Bekymringsfullt

Etter å ha holdt seg stabil på rundt 20 kroner i flere år ble LSK-aksjen nylig solgt for lusne to kroner. Formannen i LSKs aksjeselskap, Tor Johansen, er fortvilet over situasjonen. Pengene fra Berntsen-salget kommer derfor godt med.

- Det er bekymringsfullt, og vi liker det ikke. Men det nivået aksjen ligger på i dag er altfor lavt i forhold til den reelle verdien, sier Johansen til Dagbladet.

Og det har nok Johansen rett i. Trolig er kursen lav fordi en av aksjonærene bevisst har solgt med tap. Fenomenet er vanlig i finanskretser rundt årsskiftet for å skaffe seg skattefradrag.

- Jeg har ikke oversikt over hvem det er som har solgt seg ut, men jeg tviler på at de store og langsiktige investorene vil selge aksjene når kursen er to kroner.

Dropper Norge

Det er agent Per A. Flod som står bak handelen.

- Jeg mener LSK har fått en veldig god pris. Tommy har jo ingen landskamper eller internasjonal erfaring bortsett fra to europacupkamper, sier Flod til Dagbladet.

Hovedpersonen sjøl er veldig fornøyd med overgangen. Han har ønsket seg til Frankfurt helt siden klubben tok kontakt i spetember i fjor.

Eneste skår i gleden er at Berntsen nå mister muligheten til en landslagdebut. Stopperen var tatt ut til Norges HongKong-turnering i slutten av måneden. Nå blir han i stedet med på oppkjøringen til vårsesongen i Bundesliga.

MEST VERDT: Tommy Berntsen blir solgt for 15 millioner kroner