Solgt til Krasnodar

Bodø/Glimts Erik Botheim er klar for russisk fotball.

FORLATER GLIMT: Erik Botheim. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORLATER GLIMT: Erik Botheim. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erik Botheim er solgt til russiske Krasnodar. Det bekrefter Bodø/Glimt på sin hjemmeside.

- Jeg synes det er utrolig trist å forlate Glimt. Jeg har hatt det helt fantastisk i Bodø og det føles ut som jeg har kjent menneskene i klubben i flere år, sier Botheim.

Flere medier meldte tidligere denne uka at Botheim var nær en overgang til den russiske klubben. Nå bekrefter Glimt at spissen kun er en medisinsk sjekk unna overgangen.

Ifølge Discovery skal overgangssummen for Glimt-spilleren være opp i mot 80 millioner kroner nå og kan stige til 100 millioner kroner.

HEMMELIGHETSFULL: Bodø/Glimt spiller Erik Botheim svarer er hemmelighetsfull om mobilbruk 21. oktober 2021. Video: Bodø/Glimt Vis mer

Botheim sto kontraktsløs før sesongen og kom da gratis til Glimt etter at han ble fristilt av Rosenborg.

Etter langt over 40 tellende kamper i 2021 står han igjen med over 20 scoringer.

- Det hadde ingen sett for seg. Situasjonen min før sesongen var jo at jeg knapt hadde spilt fotball, så denne sesongen har gått over all forventning. Jeg er takknemlig for at jeg har fått utviklet meg så mye her, sier han.

Botheims høydepunkt denne sesongen var nok de to kampene mot Roma og Jose Mourinho i Europa Conference League. Spissen scoret 3 mål og hadde to målgivende over de to kampene og vekket oppsikt internasjonalt for prestasjonene.

Nå reiser han videre til russisk fotball etter bare en sesong i klubben, men Botheim innrømmer at han ønsker seg tilbake til Nord-Norge i fremtiden:

- Jeg håper at jeg en gang i fremtiden kan få spille for Glimt igjen, sier Botheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer