Solgte 500 dragedrakter på én time

- Eksepsjonelt, sier NFF.

(Dagbladet.no): Protestene var voldsomme da Norges Fotballforbund byttet ut det norske flagget med et drageemblem på de nye landslagsdraktene.

Bare to dager etter draktlanseringen måtte NFF krype til korset.

Da hadde både kulturminister Trond Giske og landslagssjef Åge Hareide krevd å få flagget tilbake på brystet.

- Jeg hadde et følelsesmessig utbrudd internt da jeg fikk greie på dette rett før lanseringen tirsdag, sa Hareide til VG.

Men selv om folkets motstand mot det vikingtid-inspirerte emblemet var overveldende, er etterspørselen etter de kasserte draktene enorm.

Klokka 9 lørdag morgen la NFF drakten ut for salg til kostpris. Responsen har ikke latt vente på seg. Informasjonssjef Roger Solheim sitter ikke på tallene over det totale salget, men bare for tidspunktet mellom klokka 12 og 13.

- Vi solgte 500 drakter på den tida. Det er helt eksepsjonelt, jeg tror aldri vi har opplevd det før. Det er tydeligvis en drakt folk vil sikre seg. Først og fremst fordi det har vært så mye oppstyr rundt den, og fordi det er en landslagsdrakt som ble lansert, men aldri brukt. Drakta har en spesiell historie, sier Solheim til Dagbladet.no.

Totalt har Umbro laget 11 000 eksemplarer av dragedrakta. Solheim tror ikke det vil by på problemer å få tømt lageret, men NFF vil uansett ikke tjene penger på at landslagsdrakta endelig selges i hopetall.

Solgte 500 dragedrakter på én time

- Vi skal ikke tjene penger på våre egne feilvurderinger. Nå dekker vi etterspørselen, samtidig som vi dekker kostnadene vi hadde med å produsere dem.

- Hvor mange landslagsdrakter selger dere vanligvis?

- Jeg har ikke oversikt over hvor mye vi har solgt tidligere. Det har vel gått jevnt ut noen tusen drakter i året, uten at det har vætr noe voldsomt stort salg, sier han.

STOR SYMBOLVERDI: Det var planen at de norske fotballandslagene skulle spille i disse trøyene i tida framover. Etter massivt press fra opinionen, deriblant Trond Giske og Åge Hareide, ble NFF tvunget til retrett og vraket de nye trøyene. I dag åpnet salget av dragedrakter - og responsen er overveldende. Foto: SCANPIX
STOR SYMBOLVERDI: Det var planen at de norske fotballandslagene skulle spille i disse trøyene i tida framover. Etter massivt press fra opinionen, deriblant Trond Giske og Åge Hareide, ble NFF tvunget til retrett og vraket de nye trøyene. I dag åpnet salget av dragedrakter - og responsen er overveldende. Foto: SCANPIX Vis mer