MØTES:  Cecilia Brækhus skal bokse mot argentinske Erica Farias (t.v.) i Bergen 9. juni.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MØTES:  Cecilia Brækhus skal bokse mot argentinske Erica Farias (t.v.) i Bergen 9. juni. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Battle Of Bergen 9. juni

Solgte Battle Of Bergen før Klara Svensson var slått. First Lady Promotion vet hva de driver med

Lenge før Cecilia Brækhus gikk i ringen mot Klara Svensson var avtalen med Erica Farias ferdig forhandlet. Den manglet bare underskriften.

FREDAG KVELD KJEMPET og vant en litt upreparert og rusten Cecilia Brækhus sin 30. kamp som profesjonell bokser. I dag (tirsdag) satt hun sammen med sin neste utfordrer, argentinske Erica Farias, og snakket om det som vil bli historiens største boksekamp for kvinner. Og det skyldes ikke at Cecilia Brækhus-selskapet First Lady Promotion kastet seg på et fly til Sør-Amerika lørdag morgen, for så å forhandle fram en avtale om tidenes stevne på tre og et halv døgn.

Det skyldes utelukkende at de vet hva de driver med.

MOMENTUMET FLP HAR skaffet seg gjennom de første månedene etter at proffboksing ble en legitim næringsvei i Norge gjør tid til store penger for Cecilia Brækhus. Det gjelder å smi mens jernet er varmt. Akkurat nå er dama gloheit. Og derfor kunne man ikke vente på resultatet av fighten mot Klara Svensson om Battle Of Bergen skulle bli en realitet allerede 9. juni, det ville vært dårlig for butikken,

Og i boksing skader man ikke butikken.

I boksing er butikken alt.

JOBBEN SOM ER gjort er i alle sammenhenger imponerende. Og nesten uten risiko. Sjansen for at Klara Svensson skulle slå (ut) Cecilia Brækhus var tilnærmet lik null selv om den svenske dama fikk inn en god høyre kryss i andre runde. The First Lady har de facto ingen reelle opponenter i den lille kvinnelige bokseverdenen. Det er Cecilia mot røkla - ingen over, ingen ved siden. Uansett vektklasse. Hun må faktisk være på sitt dårligste nivå for å tape. Og det var hun ikke mot Klara Svensson, hun var middels.

Det holdt til å vinne ni av ti runder med klar margin.

ENDA MER IMPONERENDE enn den ubeseirede recordlista er likevel hvordan Cecilia Brækhus og hennes First Lady Promotion har brukt bruddet med tyske Sauerland og lovendringen som åpnet døra for geskjeften til å skape en butikk som går så det griner. To kamper inn selskapets levetid, etter et utsolgt og et trekvart fullt Oslo Spektrum, står det allerede rundt 15 millioner kroner på konto. Etter Battle Of Bergen 9. juni - fighten som uten sammenlikning vil bli tidenes største boksekamp for kvinner - vil inntektene fort være doblet. Og det forteller alt om et selskap som hadde planen klar bare politikerne ga sitt klarsignal.

Og som knapt har satt en fot feil siden.

KOENGEN KONSERTARENA PÅ festningen i Bergen har en publikumsrekord på rundt 23000 tilskuere. Den er målet selv om ingen snakker høyt om det. Jeg hørte riktignok Cecilia Brækhus ta tallet 20000 i sin munn da fighten ble presentert på dagens (tirsdag) pressekonferanse. Og jeg tror ikke hun må bite det i seg. For etterspørselen til Battle of Bergen skal skapes gjennom å porsjonere ut billettene, og ifølge mine kilder vil 12000 av dem bli lagt ut i det første slippet.

Deretter, fordi de som står utenfor og vil inn alltid er de viktigste, vil det bli sluppet stadig nye billetter.

RINGSIDE PÅ KOENGEN vil det sitte 500 tilskuere til en pris av 3000 kroner per stol. En tribune med ytterligere 1500 sitteplasser skal selges til 1500 kroner per billett. Og så gjør man som man pleier å gjøre når det er konserter på Koengen, man lager et oppgradert ståplassområde, det man kaller Golden Circle, der de som betaler 1000 kroner billetten får egen bar, mindre køer, egne toalettfasiliteter og best av alt - slipper å være tidlig ute for å få god plass.

Resten av billettene - i det ultimate regnestykket over 15000 ståplasser - skal selges for 499 kroner.

CECILIA BRÆKHUS TRENGER ikke slå et slag til etter 9. juni. Er hun fortsatt sulten er det bare ett neste stoppested - Las Vegas, Amerika. For du arrangerer ikke Battle Of Bergen 2 eller Battle Of Hvasomhelst etter denne kampen over alle kvinnelige boksekamper.

Det eneste som vil være et steg opp etter 9. juni er den lenge omtalte fighten mot MMA-stjerne Cris Cyborg.