Solgte Blixt til Rosenborg

RBK har kjøpt mange spillere opp gjennom årene - men neppe fra en så berømt person som da de kjøpte sin nye back, Lars Blixt: Han var eid av blant annet Formel-1-kongen Michael Schumacher.

Tyskeren var - sammen med blant andre Stig Inge Bjørnebye og Lars Bohinen - blant de 14 aksjonærene som gikk inn med 950000 kroner i det nyopprettede aksjeselskapet Sundet Fotball AS da Trysil-klubben Nybergsund IL rykket ned til 3. divisjon etter 1999-sesongen. # Aksjekapitalen sikret økonomi til å hente de tidligere lokale spillerne Lars Blixt, Sven-Erik Sætre, Stian Aasen og Hans Petter Lagerlev hjem igjen - og direkte opprykk til 2. divisjon igjen etter 22 strake serietriumfer og seier i kvalifiseringen.

God investering

Økonomisk var det også en lur investering av Schumacher & Co:

Sundet Fotball AS kjøpte Blixt tilbake fra Skjetten for 140000 kroner - og solgte ham videre til RBK for 400000.

Med prosenter av et eventuelt videresalg fra RBK vil gevinsten øke betraktelig.

  • Styremedlem Svein Skarpsno i Sundet Fotball AS er stolt over å ha en verdensstjerne som Michael Schumacher knyttet til Nybergsund.

- Naturlig å spørre

- Schumacher har som de fleste vet, hytte her i Trysil, og han har trent med Nybergsund mens han har vært i Norge de tre siste årene. Så seint som fredag for halvannen uke siden var han med på fotballtrening hos oss.

- Han var derfor en naturlig person å spørre da vi startet aksjeselskapet, sier Svein Skarpsno til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om PR-effekten av å ha Michael Schumacher knyttet til Nybergsund har ført til et skikkelig oppsving for hele organisasjonen.

Bjørnebye tipset

Tidligere RBK-spiller Stig Inge Bjørnebye er styremedlem i aksjeselskapet - og det var han som tipset RBK om at de burde ta en nærmere kikke på den spennende høyrebacken.

Bjørnebye har også hytte i Trysil - bare seks mil unna Elverum, hvor han er oppvokst.

PS! Lars Blixt imponerte stort med solid defensivt spill og gode offensive kvaliteter under RBK-debuten under Maspalomas-turneringen sist uke.

<B>LYNKARRIERE.</B> lars Blixt gikk fra Nybergsund til Rosenborg. Gjør han suksess der, drypper det mer penger på blant andre investor Michael Schumacher.