Non-Fungible Token

Solgte reklameplass på egen arm

Den kroatiske tennisspilleren Oleksandra Oliynykova har solgt en reklameplass på sin egen kropp.

SPORTSHISTORIE: Tennisspilleren Oleksandra Oliynykova mener hun har skrevet sportshistorie ved å selge en reklameplass på kroppen som en Non-Fungible Token. Skjermdump: oleksandraoliynykova Instragram
SPORTSHISTORIE: Tennisspilleren Oleksandra Oliynykova mener hun har skrevet sportshistorie ved å selge en reklameplass på kroppen som en Non-Fungible Token. Skjermdump: oleksandraoliynykova Instragram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kroatiske tennisspilleren Oleksandra Oliynykova la for ei snau uke siden ut en reklameplass på sin egen arm til salgs på nettet. Nå har hun solgt levetidsrettighetene til en liten del av sin høyre arm for 5000 dollar.

Plassen på kroppen er området på innsida av armen mellom albuen og skuldra. Den flekken med hud er på 15x8 centimeter og der kan kjøperen plassere sitt helt eget kunstverk eller reklame i form av en tatovering eller såkalt body art.

På nettstedet der 20-åringen selger reklameplassen sier hun også at man kan la området stå tomt eller selge det videre for en fortjeneste.

De eneste begrensningene er at det ikke kan være noe som er betting-relatert eller være noe med ekstremistisk innhold.

Oliynykova er ranket som nummer 658 i verden ifølge kvinnenes internasjonale tennisforening. Til nettstedet Sportico forteller hun naturlig nok at hun tror det er en veldig smart investering.

Hvem kjøperen er eller hva personen ønsker å plassere på armen til Oliynykova er fortsatt ukjent.

- Sportshistorie

Å selge en plass på kroppen sin til en annonsør er ikke et nytt fenomenet. Tidlig på 2000 var det flere boksere som gjorde nettopp dette. Det som gjør salget til Oliynykova spesielt er at det er en såkalt Non-Fungible Token.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer