Solgte seg til fienden

PARIS (Dagbladet): Thomas Hansvoll (27) får fransk manager dersom han vinner WBA-tittelen i lett tungvekt i morgen kveld.

- Vi inngikk et partnerskap med Girards manager Michel Acariés. Det var forutsetningen for å få kampen, sier Steffen Tangstad til Dagbladet.

For ett år siden startet Tangstad og medieselskapet MTG firmaet Modern Sports Events. Når Thomas Hansvoll går i ringen mot Bruno Girard (31) her i Paris i morgen kveld, er det MSE som sitter på nordmannens rettigheter. Men i det øyeblikket han eventuelt blir verdensmester, havner halvparten av interessene på franske hender.

- Da er det jeg som bestemmer, sier Michel Acariés til Dagbladet.

Og monsieur Acariés er ingen hvem som helst i den profesjonelle boksingens konstante jakt på millioner. Han er størst i Frankrike, stor i Europa og meget godt anerkjent på den andre siden av Atlanterhavet. Og sånn oppfører han seg også - som en stjerne. Kall ham gjerne en europeisk variant av legendariske Don King.

Fly til Amerika

- Har du kjørt bil hit? ropte franskmannen til Thomas Hansvoll på gårsdagens pressekonferanse.

- Bil? Hit? Fra Norge? Og da Thomas nikket beskjedent til svar, kom den nye sjefens ord for framtida:

- Neste gang skal vi til Amerika og da reiser vi med fly!

- Blir Thomas verdensmester, går den neste kampen mot Lou Del Valle innen 90 dager, fortsetter Michel Acariés.

- Deretter blir det returkamp mot Bruno Girard. Og så blir det en kamp til etter det. Jeg har alle planene klare.

Partnere

- Han «eier» ikke Thomas om alt går som vi håper, sier Steffen Tangstad.

- Vi er partnere. Og det betyr at Michel Acariés skal ha halvparten av framtidige inntekter. Når du ikke er førsteutfordrer (Thomas Hansvoll er nr. 4 på WBA-lista), er det sånn avtaler om VM-kamper gjøres.

- Acariés snakker allerede om VM-kamp mot Lou Del Valle i Amerika?

- Det kan skje - sjølsagt kan det bli en realitet, sier Tangstad.

- Men i utgangspunktet kommer vi til å jobbe for en VM-kamp i Danmark. Det er pengene som bestemmer - og TV-interessen. Og hvis interessen for en kamp er stor nok i Amerika, er det skandinaviske TV-markedet for lite til å konkurrere.

Skjønner ikke bæret

- Jeg skjønner ikke bæret av hva han franskmannen sier, men Steffen (Tangstad) har vært flink, sier Thomas Hansvoll.

- Det visste jeg egentlig for lenge siden - han har jo de riktige kontaktene. Og jeg er her for å vinne, og jeg tror jeg klarer det også. Så får vi se hva som skjer.

Etter det Dagbladet erfarer, tjener Thomas Hansvoll i nabolaget til en halv million norske kroner på fighten i Paris. Det er godt betalt. Og blir han verdensmester, kan han plutselig si at den proffboksingen han innimellom har vært lunken til, ender opp som god butikk.

Med et tittelforsvar eller to vil Thomas Hansvoll tjene store penger.

- Millioner, sier monsieur Acariés.

- Det er det boksing handler om.

KLARE FOR RINGEN: Thomas Hansvoll (t.v.) og Bruno Girard stilte opp på pressekonferanse i Paris i går. I morgen møtes de til VM-kamp i lett tungvekt. - Det faktum at Thomas Hansvoll er keivhendt blir vanskelig, men jeg vet jeg vinner, sier Girard.