Solgte sønnen

Det var en stolt Berit Riise som i går forhandlet fram sin første avtale som proffagent. I flere timer i går satt hun i møte sammen med sønnen John Arne (20), Fulham-manager Jean Tigana og proffagent Einar Baardsen i Marseille. Sammen ble de enige om betingelsene i en femårskontrakt.

- Jeg tenkte ikke på at jeg var mammaen til John Arne under møtet med Jean Tigana. Etter møtet var jeg imidlertid tilbake i mammarollen, og var den første som ga John Arne en klem, sier en lykkelig Berit Riise til Dagbladet.

Hun var i særdeles godt humør i går kveld.

- Jeg er kjempestolt, men samtidig er jeg veldig ydmyk i forhold til det som har skjedd, sier Berit.

Første avtalen

Avtalen er hennes første som FIFA-agent.

- Ja, det er faktisk det, men jeg må ta et lite forbehold siden avtalen ikke er underskrevet ennå. John Arne må gjennom en medisinsk sjekk først, om halvannen uke, men jeg er ganske sikker på at det ordner seg, sier Berit.

Agentmammaen vil ikke oppgi hvor mange andre spillere hun jobber med for å få solgt til utlandet.

- Jeg kan si så mye at John Arne er den eldste jeg er borti nå. Jeg jobber mest med de yngre talentene, sier Berit.

- Har mange av John Arnes lagkamerater på U21-landslaget undertegnet avtale med deg?

- Det er mulig det, vet du, sier Berit og ler.

Ekstra agent

I forbindelse med John Arne Riises overgang var hun imidlertid aldri i tvil om at hun skulle ha med seg en ekstra agent.

- Det var faktisk jeg som kontaktet Einar. Tro det eller ei, sier Berit og ler før hun fortsetter:

- Jeg følte at det var viktig med en ekstra agent, siden det var sønnen min det handlet om, sier Berit.

Hun får ikke fullrost agentkollega Einar Baardsen nok.

- Under møtet med Jean Tigana hadde ikke Einar noen redsel i det hele tatt for å øse av sine enorme kunnskaper. Jeg for min del føler likevel at jeg fikk ta del i prosessen med mine kunnskaper, sier Berit.

Gode egenskaper

Einar på sin side fullroser Berit.

- Fra den dagen hun tok kontakt med meg for ni måneder siden har jeg lært mye om Berit. Hun er veldig flink sosialt, forstår ting kjapt og er villig til å lære seg de tingene som må til for å bli en proffagent. Den viktigste egenskapen hun har, er imidlertid at hun bryr seg om mennesker, sier Einar.

Han dro til Monaco etter at Berit ringte ham for ni måneder siden.

- John Arne har hele tida ønsket seg til Premier League og vi måtte legge en strategi med Monaco-ledelsen slik at vi fikk tillatelse til å sondere terrenget, sier Baardsen.

Kontakt i 12 dager

Fulham har imidlertid ikke vært på banen lenger enn 12 dager.

- Jeg fikk en telefon fra Jean Tigana rett før jeg skulle gå og legge meg. Den kom ikke overraskende fordi jeg hadde hørt mange rykter, sier Einar.

Siden den gang har det vært hektisk møtevirksomhet før partene i går ble enige om de personlige betingelsene i en femårskontrakt. Proffagenten fra Stavanger er ikke i tvil om at John Arne Riise havner i riktig klubb.

- Det var Tigana som hentet John Arne til Fulham som 17-åring, og han beskriver John Arne som en ideell spiller. Tigana mener John Arne kan brukes både som venstre back, venstre midtbanespiller og venstre kant, sier Einar.

Medisinsk test

- Det er en del formelle ting som gjenstår og John Arne må bestå den medisinske testen mandag om halvannen uke. Men jeg er sikker på at det ordner seg, sier en lettet Einar Baardsen.

<B>STOLT MAMMA:</B> Berit Riise var svært stolt i går etter å ha vært med på å forhandle fram en femårskontrakt for sønnen John Arne. - Under møtet med Fulham-manager Jean Tigana tenkte jeg ikke på at jeg var mammaen til John Arne. Etter møtet, derimot, var jeg den første til å gi ham en klem, sier Berit Riise.