Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solheim klar for OL

Kvalifiserte seg i Tyrkia.

Norges taekwondohåp Nina Solheim tok seg til sommerlekene i Beijing med seier i en dramatisk kamp om 3.-plass i kvalifiseringen i Istanbul søndag.

I en meget jevn og spennende kamp mot hviterussiske Alesia Tsjarniauskaj vant Solheim til slutt 3-1, og OL-billetten var i boks. Hun er den eneste av de norske taekwondoutøverne som er kvalifisert til sommerlekene i Beijing.

Men det holdt på å ryke tidlig for Norges taekwondohåp, som så vidt gikk videre til kvartfinale i +67-kilosklassen etter en knepen ettpoengsseier i sin første kamp mot russiske Dariz Peregudova.

I kvartfinalen ble serbiske Andrijana Ciric lett motstand (5-0).

Karolina Kedzierska fra Sverige, som Solheim har slått før, vant 4-2 i semifinalen og sikret Sverige OL-plass. Likevel ble det også Beijing-billett til Norge.

- Dette betyr mye for Nina Solheim og Norges Kampsportforbund. Det er over 50 millioner taekwondoutøvere på verdensbasis, og av disse kommer kun 128 til OL. Norge har kvalifisert seg til tre OL på rad, og det er i seg selv en kjempeprestasjon, sa landslagstrener Stig Kramer.

Rehman Moghal tapte sin første kamp i Istanbul søndag og kvalifiserte seg dermed ikke. Lørdag mislyktes Lars Ness og Mona Solheim.

ENESTE NORSKE: Nina Solheim (t.h) fikset seg en OL-plass i går, tvillingsøsteren Mona ble slått ut lørdag. Foto: Scanpix
ENESTE NORSKE: Nina Solheim (t.h) fikset seg en OL-plass i går, tvillingsøsteren Mona ble slått ut lørdag. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media