Solheim ute av OL

OL var over etter kun to kamper for Nina Solheim. Hun har pådratt seg en leddbåndskade i venstre kne.

Taekwondohåpet pådro seg skaden i kvartfinaletapet mot Wei Luo fra Kina lørdag morgen.

NTB får opplyst at Solheim er sendt til poliklinikk, og at hun ikke rekker kampen senere lørdag. Solheim kunne etter tapet maksimalt greie en bronsemedalje.

I første kamp tidligere lørdag vant Solheim 5-2 over Sandra Saric fra Kroatia. Med den seieren var Solheim garantert å få gå kamper om minst bronseplass.

Så ble det kontroversielt nederlag og skade. Dommeren stanset kampen da Solheim tapte for regjerende verdensmester Wei Luo fra Kina i kvartfinalen lørdag formiddag.

Vridning

Solheim pådro seg en vridning i kneet i den andre kampen og ble fraktet av banen for behandling. Dommeren stanset kampen på stillingen 5-4 til Wei Luo fordi han mente Solheim hadde ligget nede for lenge, over tidsgrensen på ett minutt. Dette førte til ville protester fra den norske jenta samt piping blant mange av tilskuerne.

- Nina var oppe og sto på plassen der hun hadde falt etter et minutt og var klar til å fortsette kampen. Dommeren valgte å tolke det annerledes, og det er det ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er lov å protestere, men det er ingen vits. Alle protester til nå er blitt avvist, sa landslagstrener Michael Jørgensen.

- Nina var på offensiven og viste stor vilje. Hadde hun scoret ett poeng til, er jeg sikker på at hun hadde vunnet kampen på flere spektakulære angrep, sa treneren.

Geleidet bort

Solheim ble geleidet inn i garderoben av fysioterapeut Bjørn Fossan. Undersøkelsene viste at leddbåndet i det venstre kneet er skadet.

Solheim ble umiddelbart kjørt tilbake til det norske utøverhotellet der det medisinske støtteapparatet skulle kartlegge skaden nærmere. (.NTB)

NTB

ROPER I SMERTE: Nina Solheim ødelegger et leddbånd i kneet i kvartfinalen.