Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solid av Hovland igjen

Viktor Hovland ligger på 14.-plass i det europeiske PGA-mesterskapet i golf etter en åpningsrunde på tre slag under par.

SOLID RUNDE: Av Viktor Hovland. Foto: NTB Scanpix
SOLID RUNDE: Av Viktor Hovland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nordmannen har imponert voldsomt den siste tiden, og etter hvert fant han flyten også på Wentworth-banen utenfor London. Med birdier på de to siste hullene gikk han nok en runde på under 70 slag.

Hovland åpnet runden friskt med birdie på hull to, men spilte variabelt. I løpet av de sju første hullene ble det tre birdier og like mange bogeyer for Oslo-mannen som fylte 22 år onsdag.

Senere ble det ytterligere fire birdier og én bogey på Hovland, som dermed avsluttet dagen på 69 slag, tre under rundens par. Han gjorde blant annet en meget fin putt på siste hull som sendte ham et stykke opp på resultatlisten.

Engelskmannen Matt Wallace leder turneringen. Han gikk sin åpningsrunde på sju slag under par.

Sist helg imponerte Hovland sterkt ved å spille seg opp til en 9.-plass under sesongåpningen på PGA-touren i West Virginia. Samtidig tangerte han en 36 år gammel rekord for antall runder på rad under 70 slag. Bob Estes gikk 17 strake runder på 60-tallet på PGA-touren i 1983.

Hovlands enorme klatring på verdensrankingen i golf gir også et godt bilde på utviklingen hans det siste året. Siden nyttår har han klatret fra 1157.- til 101.-plass på listen over verdens beste herregolfere.

22-åringen er Norges eneste deltaker i det europeiske PGA-mesterskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling