Solid dansk seier over Australia

Flere privatlandskamper i kveld.

Danmark tok en sikker 3-1 seier over Australia. Men vertene fra «down under» hadde flere sjanser til både å redusere og utligne.

For australierne hadde så absolutt ikke marginene på sin side. I første omgang fikk spillerne fra andre siden av jorden to mål annullert. Ett av dem feilaktig av dommer Rob Styles. I annen omgang gikk en skudd rett i tverrliggeren. Det største problemet til Australia var de til stadighet gikk i offsidefella til Danmark.

I stedet var det danskene som virkelig fikk uttelling på sine sjanser.

Jon Dahl Tomasson ga danskene en kjempestart med scoring allerede etter fire minutter. Snaue halvtimen økte Daniel Jensen til 2-0 før Tomasson igjen fant nettmaskene på Lofthus Road i England. Da det gjensto fem minutter av kampen reduserte Brett Emerton for Australia med et frispark han skrudde over den danske muren.

Etter at Danmark hadde ridd av den australske stormen, som varte i rundt 15 minutter i begynnelsen av annen omgang, var ikke de danske drenger like hissige på å øke ledelsen. Danskene gikk opp på de sjansene de hadde, men uten intensiteten de hadde i første omgang.

(NTB)

DEILIG I LONDON: Danskene feirer mens Australias Michael Thwaite står oppgitt tilbake. Foto: AP
DEILIG I LONDON: Danskene feirer mens Australias Michael Thwaite står oppgitt tilbake. Foto: AP Vis mer