Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solid, det er god margin. Du kjenner det er et hav foran

Folk sier dødt løp, Northug var ikke helt enig.

 HÅRFINT:  Det var lite som skilte de tre kamphanene i dagens sprint. Foto: NTB Scanpix
HÅRFINT: Det var lite som skilte de tre kamphanene i dagens sprint. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAL MÜSTAIR/OSLO (Dagbladet): Petter Northug måtte se seg slått av Federico Pellegrino i dagens sprint. Men med minst mulige margin slo han lagkamerat Martin Jonsrud Sundby.

Da Northug så målgangen på NRKs tv i målområdet sa han spøkefullt følgende:

- Den er solid, det er god margin. Når du går selv, så kjenner du at det er et hav foran.

Det spørs nok om Sundby er helt enig, men etter en oppløftende spurt er nok verdenscuplederen uansett storfornøyd.

- Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå så bra i dag, det hadde jeg ikke. Jeg hadde håpet å gå videre og å være med å kjempe om å ta endel sekunder, så jeg overraska meg sjøl litt i prologen, og så er kroppen bare bra. Da skjønte jeg at jeg hadde mye å gå med mot slutten av hvert heat, og det var veldig betryggende. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Uansett, de to norske korta har fått seg en svært god start på årets Tour de Ski. Med fire etapper igjen har Northug 25 sekunder ned til Sundby. Svenske Halfvarsson er 27 bak.

Dario Cologna skuffet på dagens sprint, og ligger over minuttet bak før de siste fire etappene.

- Jeg trenger nok å ta inn tredve sekunder de neste dagene. Vi får se etter Toblach, sa Cologna selv etter den skuffende sprinten på hjemmebane.

Allerede nå snakker Martin og Petter om å samarbeide på jaktstarten i Toblach torsdag for å holde avstanden ned til Dario Cologna.

- Nå skal vi gå 10-kilometeren i morgen først, men det kan være aktuelt, sier Petter Northug.

- Jeg tror at hvis jeg og Petter går sammen på den etappen, så har vi såpass forskjellige styrker at jeg tror vi til og med kan øke avstanden nedover. Men vi får se når vi kommer dit, sier Sundby.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media