Solid fotballbombe i Gold Cup: Jamaica sendte USA ut

«Reggae Boyz» vant 2-1.

UTE: Jamaicas «Reggae Boyz» detonerte en solid fotballbombe da USA ble slått 2-1 i semifinalen i Gold Cup natt til torsdag. Foto. Jason Getz-USA TODAY Sports
UTE: Jamaicas «Reggae Boyz» detonerte en solid fotballbombe da USA ble slått 2-1 i semifinalen i Gold Cup natt til torsdag. Foto. Jason Getz-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jamaicas «Reggae Boyz» detonerte en solid fotballbombe da USA ble slått 2-1 i semifinalen i Gold Cup natt til torsdag.

Jamaica ble dermed det første karibiske landslaget som spiller seg fram til finale i turneringen.

Jürgen Klinsmanns USA var storfavoritter på hjemmebane i Atlanta, men fikk det raskt vanskelig. Det jamaicanske forsvaret sto imot alle angrep innledningsvis, og etter 31 minutter kom den første scoringen i motsatt ende av banen.

Darren Mattocks brukte hodet til å sende Jamaica foran med 1-0, og bare fem minutter senere doblet Giles Barnes ledelsen på et strålende frispark.

Slo tilbake Michael Bradley slo tilbake for USA da han reduserte til 2-1 tre minutter ut i andre omgang, men amerikanerne klarte aldri å skape balanse i regnskapet.

- Vi har skapt historie ved å komme til denne finalen. Det viser hva vi er i stand til, sa målscorer Giles Barnes etter kampen.

- Vi har nok sjokkert en del mennesker, men vi har ikke sjokkert oss selv. Vi frykter ingen og har et fantastisk lag, tilføyde han.

Søndag spiller Jamaica finale i Philadelphia. Der venter Mexico, som slo Panama 2-1 i sin semifinale.

Venter med festen - Vi kan ikke ta en fest nå. Vi har fortsatt én kamp igjen å spille, sa Jamaicas landslagssjef Winfried Schäfer.

- Bob Marley kommer først etter finalen, tilføyde han.

USA-sjef Klinsmann var langt nede etter semifinalesmellen.

- Laget er skuffet. Jeg kan ikke klare på lagets prestasjon. De presset og presset. Vi hadde nok sjanser til å score tre, fire og fem mål, men klarte ikke score. Derfor tapte vi, sa han og gratulerte Jamaica med seieren.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer