Solid gullbonus for RBK-spillerne ved seriegull

Seriegull gir snaut 22 millioner kroner i klubbkassa

GULLBONUS: Dersom Rosenborg tar poeng mot Molde lørdag, blir laget seriemestere. Da kan Kåre Ingebrigtsen og hans mannskap også vente seg en solid gullbonus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GULLBONUS: Dersom Rosenborg tar poeng mot Molde lørdag, blir laget seriemestere. Da kan Kåre Ingebrigtsen og hans mannskap også vente seg en solid gullbonus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dersom Rosenborg tar poeng mot Molde lørdag, blir laget seriemestere. Da kan Kåre Ingebrigtsen og hans mannskap også vente seg en solid gullbonus.

For i tillegg til å ta seriegullet og få muligheten til å kjempe i Europa, gir et seriegull snaut 22 millioner kroner i klubbkassa, skriver Adresseavisen.

I tillegg til at samtlige lag i eliteserien får 5,2 millioner kroner hver, får serievinneren 16,7 millioner kroner. Det gir en totalsum på 21.863.951 millioner.

Resten av den totalt 83,3 millioner store pengepotten, fordelt av Norsk Toppfotball, blir fordelt ut ifra tabellposisjon.

- Fra noen av våre store samarbeidspartnere får vi en ekstra bonus hvis vi tar seriemesterskapet, opplyser Rosenborgs organisasjonssjef Trond Alstad til Adressa.

Bak Rosenborg på tabellen er det hard kamp om annen- og tredjeplassen. Og forskjellen på sølv og bronse er større enn bare valør.

Mens laget som tar bronse totalt får 15.200.652 kroner, får annenplassen 3.331.650 kroner mer. Per nå er det Brann som innehar sølvplass, men laget fra Bergen er à poeng med Odd på tredjeplass. Like bak ligger Haugesund.

For Brann blir det uansett en stor opptur med tanke på hva klubben hadde budsjettert med før sesongstart.

- Vi hadde budsjettert med å være på nedre del av tabellen. Det er fortsatt noen kamper igjen av sesongen, så vi har ikke lagt noen planer om hva de eventuelt skal brukes til. Nå skal vi konsentrere oss om de siste kampene, sier daglig leder, Vibeke Johannesen i Brann.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer