Solid opptur for Chelsea

Maskemann Terry ledet londonerne til seier.

(Dagbladet.no): Valencia -Chelsea 0-1.

Chelsea trengte en opptur etter det forsmedelige 1-1-«tapet» hjemme mot Rosenborg i første gruppespillsrunde - og etter en svak og svært turbulent sesongstart i Premier League.

Det fikk de da også til slutt, takket være Didier Drogba.

Startet dårlig

Men det startet svært dårlig i Spania i kveld, for allerede i det niende spilleminutt satte Valencia ballen i mål.

David Villa utnyttet elendig forsvarsspill av Michael Essien, og med et skudd i steget sendte han ballen i nettmaskene og spanjolene i ledelsen.

Hjemmelaget fikk også den neste store sjansen i kampen, etter godt forarbeid av Fernando Morientes.

Den tidligere Liverpool-spilleren sa før kampen at han var glad for at José Mourinho ikke ledet deres motstanderlag, og hvorfor det er sånn, viste han i det 21. minutt.

ENDELIG EN OPPTUR: Chelsea har slitt voldsomt i starten av sesongen 2007/2008. Men i dag kunne kaptein John Terry (t.h.) - for anledningen med maske - gratulere Didier Drogba med et vinnermål. Foto: HEINO KALIS/REUTERS/SCANPIX
ENDELIG EN OPPTUR: Chelsea har slitt voldsomt i starten av sesongen 2007/2008. Men i dag kunne kaptein John Terry (t.h.) - for anledningen med maske - gratulere Didier Drogba med et vinnermål. Foto: HEINO KALIS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Valencia kom lett til. Bare en god Petr Cech hindret Joaquín fra å ekspedere Morientes\' pasning i mål.

Valencia best før pause

I stedet slo Chelsea tilbake etter 20 minutters spill. Joe Cole ble frispilt av Florent Malouda og kunne enkelt trille ballen i nettet.

Men 1-1-stillingen var ikke representativ for det som skjedde før dommeren blåste for pause.

Valencia skapte nemlig flest sjanser før hvilen, og de to største, bortsett fra målet, kom om lag halvveis ut i omgangen.

Først var Ashley Cole eneste årsak til at Morientes og Villa ikke fikk avsluttet på mål. Deretter sendte sistnevnte ballen like over mål etter en retur utafor sekstenmeteren.

Rosenborgs neste mesterligamotstander fikk også den første sjansen i andre omgang, det vil si, de fikk faktisk ballen i mål.

Råsterk Drogba

Men dessverre for de hvitkledte mente dommeren at Villa var i offside da han ble spilt gjennom av Morientes.

Etter dette tok det en stund før det oppsto store sjanser igjen, men det lille som var, var det Valencia som skapte.

Kampens mål nummer tre var det likevel Chelsea som fikk, takket være en råsterk Didier Drogba som knuste opp-passeren sin i en rein løpsduell.

Til slutt hadde han ingen problemer med å sende ballen forbi sisteskansen Timo Hildebrand.

Mot slutten forsøkte Valencia å sikre seg det ene poenget de strengt tatt fortjente, men kom ikke nærmere enn Ruben Barajas skudd rett på Cech på overtid.