Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solid Øvrebø så Bordeaux ta poeng fra Juventus

Den franske serielederen imponerte borte.

SNAPPET POENG: Bordeaux'  Jaroslav Plasil snek seg inn på Gianluigi Buffons bakre stolpe og utliknet for franskmennene. Det betød ett svært viktig poeng.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Stefano Rellandini
SNAPPET POENG: Bordeaux' Jaroslav Plasil snek seg inn på Gianluigi Buffons bakre stolpe og utliknet for franskmennene. Det betød ett svært viktig poeng.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer

||| (Dagbladet.no): Juventus - Bordeaux 1-1.

Tom Henning Øvrebø måtte gå i dekning sist gang han var involvert i Champions League, i den uhyre dramatiske semifinalen mellom Chelsea og Barcelona forrige sesong.

I Torino i kveld slapp han unna de store kontroversene, og fikk heller se et imponerende fransk Bordeaux stjele poeng fra Juventus.

Det eneste spørsmålstegnet settes bak situasjonen der Bordeaux utliknet, da Øvrebøs assistent bedømte målscorer Jaroslav Plasil hårfint onside.

- Vi hadde kampen i vår hule hånd da vi slapp inn et mål på grunn av litt passivt forsvarspill, og det så også ut som offside. I Europa betaler du dessverre for den minste feil, sier Juventus-trener Ciro Ferrara til klubbens hjemmesider etter kampen.

Gode muligheter før hvilen
Bordeaux leder den franske serien, hadde ingen planer om å legge seg på rygg for den foreløpig hjemme-ubeseirede italienske gamle damen, og kom også til kampens første sjanse før pause.

Marouane Chamakh har vært koblet til Arsenal i lang tid, men ville nok lagt inn en enda bedre søknad om klubbskifte om han hadde klart å passere Gianluigi Buffon med skuddet fra skrått hold etter noen minutters spill.

INTET NYTT MARERITT: Tom Henning Øvrebø la lista høyt fra start, men klarte seg jevnt over bra i Torino. Foto: SCANPIX/AP/Massimo Pinca
INTET NYTT MARERITT: Tom Henning Øvrebø la lista høyt fra start, men klarte seg jevnt over bra i Torino. Foto: SCANPIX/AP/Massimo Pinca Vis mer

Juventus var naturlig nok også farlige på hjemmebane. Alle vet at Vincenzo Iaquinta er i stand til å finne nettet, og bare en god målvakt Cedric Carrasso hindret ham i å lobbe inn 1-0 til italienerne, da han forsøkte å forlenge et langt oppspill i steget.

Øvrebø klarte seg fint til pause, og markerte seg blant annet med et par gode anvendelser av fordelsparagrafen. Ingen klarte å score mål de første 45.

Klinisk Iaquinta
Bordeaux fortsatte å yppe seg etter hvilen. Yoann Gourcoff burde og skulle ha gitt laget ledelsen alene med Buffon etter bare noen minutter, men den legendariske målvakten viste at han fortsatt har det i seg med en flott beinparade.

- Dette er ikke noe nytt, å ha den beste målvakten i verden er en fordel, og det var avgjørende i et par situasjoner, sier Ciro Ferrara.

I stedet våknet nevnte Iaquinta, og etter 64 minutter viste han måljegeregenskapene. Juventus vant ballen på midten, Iaquinta ble spilt alene gjennom. Fra skrått hold valgte spissen å skyte i innbytter-keeper Ullrich Ramés nærmeste hjørne, det var nok til å utnytte målvaktens feilbalanse, og ballen snek seg inn ved stolperota.

Like etter vartet Gianluigi Buffon opp med nok en klasseredning på et knallhardt skudd fra ti meters hold.

Men tross keeperens storspill ga ikke Bordeaux opp. Med kvarteret igjen kom belønningen.

Innsvingerfrisparket fra venstrekanten ble stusset videre av brasilianeren Fernando i forkant av felt-mølja, og på bakre hadde Jaroslav Plasil sneket seg inn. Tsjekkeren var i beste fall hårfint onside, men avslutningen inne ved stolpen var det ingenting å si på.

Tverrligger i sluttminuttene
Bordeaux hadde utliknet, og var farlige også mot slutten.

Franskmennene hadde rett og slett kanskje fortjent alle tre poengene, men likevel kommer vi nok til å huske Juves siste sjanse bedre.

TOK LEDELSEN: Før Plasils treffer hadde Iaquinta gitt hjemmelaget ledelsen. Foto SCANPIX/AFP/ Giuseppe Cacace
TOK LEDELSEN: Før Plasils treffer hadde Iaquinta gitt hjemmelaget ledelsen. Foto SCANPIX/AFP/ Giuseppe Cacace Vis mer

Et strålende angrep endte ute hos Claudio Marchiso på høyre, og via bakken banket han ballen i tverrliggeren og ut.

Innbytter Christian Poulsen klarte ikke å sette returen, og dermed endte det med uavgjort.

En grei kveld for Tom Henning Øvrebø, en god kveld for Bordeaux, og en skuffende kveld for Juventus på hjemmebane.

- Denne kampen viste at vi har tatt et steg fram fra i fjor. Hadde det ikke vært for Buffon ville vi vunnet, sier Bordeaux-trener Laurent Blanc.

MISBRUKTE: Men Vincenzo Iaquintas ene var for lite til å sikre seier i en kamp der begge lag hadde gode sjanser til å ta tre poeng. Foto: SCANPIX/AP/Massimo Pinca
MISBRUKTE: Men Vincenzo Iaquintas ene var for lite til å sikre seier i en kamp der begge lag hadde gode sjanser til å ta tre poeng. Foto: SCANPIX/AP/Massimo Pinca Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media