Solid Suzann holdt ikke

Ingen slo Pettersen, men USA slo Europa i Solheim Cup.

Ingen slår Suzann Pettersen i Solheim Cup. «Tutta» gikk ubeseiret gjennom sin andre Solheim Cup, men det holdt ikke til europeisk triumf.

Det ble nemlig de amerikanske jentenes dag på hjemmebane i Indianapolis søndag, og det var i grunn aldri noen tvil.

Da Suzann Pettersen gjorde sitt første slag som sistemann ut på det europeiske laget, så det hele temmelig mørkt ut for de regjerende Solheim Cup-mesterne. På det tidspunktet var det ikke europeisk ledelse i én eneste av de 12 singlekampene.

Noe mer spennende ble det riktignok etter hvert. Amerikanerne tok de fem første kampene, før Europa kom tilbake. Tre strake poeng skapte en viss spenning, men med to kamper igjen å spille var hjemmehåpene bare et halvt poeng unna seier.

Tillit til «Tutta»

Avgjørelsen falt da Meg Mallon trillet ballen i hullet og sikret delt seier i kampen mot Karen Stupples. Da braket jubelen løs på Crooked Stick Golf Club i Indiana.

Samtidig hadde Suzann Pettersen akkurat tatt ledelsen i sin kamp mot Rosie Jones på hull nummer 15. Den duellen viste seg imidlertid ikke å bli så avgjørende som mange hadde trodd.

Europa-kaptein Catrin Nilsmark valgte å plassere sitt norske kort i den siste av søndagens 12 dueller. Det var ingen liten tillitserklæring for «Tutta». Og Pettersen leverte varene igjen - og opprettholdt samtidig sin gode statistikk i Solheim Cup.

AMERIKANSK JUBEL: Christina Kim og Natalie Gulbis feirer seieren i Solheim Cup. Foto: AP
AMERIKANSK JUBEL: Christina Kim og Natalie Gulbis feirer seieren i Solheim Cup. Foto: AP Vis mer

Hun delte riktignok poenget med Rosie Jones til slutt, uten at det betydde noen verdens ting. Årets Solheim Cup var allerede avgjort før de siste tre hullene.

Pettersen kan uansett skryte av å ikke ha tapt en eneste kamp i Indianapolis. Det var det ingen grunn til å henge med hodet over.

Sterk mentalt

– Suzann var likevel litt ergerlig på seg selv fordi hun ga bort seieren i sin kamp på det siste hullet. Samtidig var hun godt fornøyd med Solheim Cup sett under ett, sa sportssjef i Norges Golfforbund, Jan Erik Aalbu, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter at avgjørelsen hadde falt.

– Må være en stor tillitserklæring for henne å få gå i den siste kampen?

– Helt klart. Duellen med Jones kunne fort blitt avgjørende. Nilsmark anså Suzann for å være sterk mentalt i avgjørende øyeblikk, og «Tutta» har bevist at hun er ei jente for de store anledninger, sa Aalbu.

Han tror fort den siste duellen kunne endt i norsk favør dersom ikke Solheim-pokalen allerede var delt ut.

– Da kunne det blitt enda mer nerver hos Jones, og i sånne situasjoner er Suzann god!

Strålende Creamer

Om Suzann Pettersen litt overraskende fremsto som en av de aller største profilene på det europeiske laget i Indianapolis, fikk de amerikanske jentene sin egen yndling.

19 år gamle Paula Creamer ble satt opp mot Europas 42-årige superveteran Laura Davies søndag - en kamp hun syntes dømt til å tape. Men Solheim Cup-debutant Creamer leverte i lange perioder blendende golf og gjorde vanligvis svært så velspillende Davies både rådløs og flau.

Allerede etter 13 av 18 hull var kampen over. Det ble starten på en stor amerikansk dag.

Suzann Pettersen & co. måtte på sin side innse at Europa heller ikke i år klarte å ta USA på bortebane i Solheim Cup.

(ANB)

GOD: Suzann Pettersen spilte godt i den prestisjetunge turneringen.