Solied misset seriegullet

Trond Sollieds drøm om seriegull med Brügge brast med tap for Anderlecht i dag.

Anderlecht vant 1-0, og fikk den tidlige scoringen laget var ute etter da Bertrand Crasson sendte bortelaget i ledelsen etter bare åtte minutters spill. Etter scoringen kunne Anderlecht konsentrere seg om det defensive arbeidet.

– Denne kampen viser hvor viktig en tidlig scoring er. Anderlecht fikk det, og vi ble stresset. Vi ville veldig mye, men klarte ikke å kombinere vilje med tålmodighet, sa Brügge-trener Trond Sollied etter kampen.

Brügge kom likevel tilbake etter sjokkåpningen, og skapte flere gode sjanser. Brügges norske spiss Rune Lange kom til en stor sjanse i hver omgang, men tok ikke godt nok vare på sjansene.

På slutten av seriefinalen steg temperaturen, og først ble Brügge-spiller Van Der Heyden sendt av banen med rødt kort. På overtid led Anderlechts Patrick Van Diemen samme skjebne, uten at det hjalp Brügge noe.

Trond Sollieds mannskap har bare tapt to seriekamper denne sesongen, begge mot Anderlecht, men det er holder likevel ikke til gull.

Brussel-laget har nå fem poengs ledelse på Brugge med to kamper igjen å spille. Dermed skal det mye til om ikke Anderlecht stikker av med sitt 26. seriegull.

(NTB)