Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solingen helt til topps - knuste konkurrentene

SYDNEY (Dagbladet): Den norske Solingen knuste konkurrentene fullstendig i den tredje seilasen i OL. De vant ikke bare seilasen - men leder nå også Soling-klassen suverent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Herman Horn Johannessen, Paul Davies og Espen Stokkeland har aldri seilt bedre. De har nå virkelig meldt seg på i kampen om medaljer i OL. I dagens havseilas knuste de konkurrentene fullstendig, og kom i mål hele 3,04 minutter før neste båt (USA). Innen seiling betyr det utklassing. Den norske båten rundet første merke som nummer fire, tok deretter igjen England og Canada, rundet deretter bak USA for så ved fjerde merke lede foran USA.

Den norske båten leder dermed OL i Soling med 8 poeng - foran Russland, New Zealand og Nederland.

I Soling seiles det først havseilas der de 16 kvalifiserte båtene kjemper om å gå videre til matchracing inne i Sydneys havn. 12 båter går videre. De tre første går rett til kvartfinalen og kan ikke bli dårligere enn nummer 6 i OL. De øvrige 9 må gjennom nye seilaser for å sikre seg plass i kvartfinalen.

Soling er den grenen i OL som går over flest dager. Den avsluttende finalen seiles på OLs siste dag.