Solingen i bronsefinalen

SYDNEY (Dagbladet.no): Den norske solingen tapte 3-1 for Danmark i semifinalen i OL. - Vi hadde balletak på dem i starten av de to siste seilasene, sier rormann Hermann Horn Johannesen. De seiler bronsefinale mot Nederland klokka tre i natt.

Den norske båten med Hermann Horn-Johannessen, Espen Stokkeland og Paul Davis vant bare den andre av fire matchseilaser mot Danmark. Dermed møter de Nederland i bronsefinale i natt. Nederland, tapte 3-1 i sin semifinale mot Tyskland etter å ha ledet 1-0, slo Norge i kvartfinalen i OL.

Rormann Hermann Horn Johannesen innrømmer at semifinaleresultatet var fortjent:

- Danskene var mye bedre, og vant på at de gjorde oss dårligere. Det skyldes nok at de har mye større rutine enn oss i matchseiling. De har det som en jobb, det har ikke vi, sier veteranen som legger opp etter at hans fjerde OL er over.

God følelse

Horn Johannesen hevder en norsk seier mot danskene ville være like sensasjonelt som om Norge skulle spille OL-finale i herrefotball.

Men han mener den norske båten klarte å lage vansker for danskene:

- Vi hadde balletak på dem i starten av de to siste seilasene, men de klarte å vri seg unna begge gangene, sier en skuffet Horn Johannesen.

Før start hadde han en god følelse. En følelse som ble sterkere etter at den norske båten utliknet til 1-1. Men da danskene vant den jevne og spennende tredjeseilasen, innså den norske rormannen at det ville bli vanskelig.

- Fjerdeplass er verst

Dagens seilas skulle gått i havnebassenget rett utenfor Sydneys berømte operahus, men ble flyttet lenger ut i havnebassenget på grunn av lite og ustabil vind.

I bronsefinalen i morgen har de norske gutta tro på medalje - spesielt hvis det blir lite vind. Blir mye vind, vil det favorisere Nederland. Men i følge værmeldingene ligger det an til lite vind i morgen. Det kan gi Horn Johannesen den avslutningen av karrieren han ønsker:

- Jeg har femteplass i OL fra Barcelona i 1992. En fjerdeplass er den verste plasseringen du kan få. Det er så nære. Jeg har lyst til å runde av karrieren med en OL-medalje, sier han.

  • Bronsefinalen starter klokka 03.00 i natt.
SKAL KJEMPE OM BRONSE: Den norske Solingen med Hermann Horn-Johannessen, Espen Stokkeland og Paul Davis.