Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solingen til semifinalen

SYDNEY (Dagbladet): Herman Horn Johannessen, Paul Davis og Espen Stokkeland er klare for semifinalen i soling i morgen. Den dramatiske semifinalen ble avgjort på land med regelbøkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen startet bra for den norske Solingen. De vant de to første rundene mot Nederland og Russland. Deretter ble det tap mot Danmark og Tyskland. Foran siste og avgjørende runde var utfordringen å slå båten fra Nez Zealand.

Og den norske båten ledet klart og alle mente at «nå er Norge i semifinalen». På de siste meterne mot mål, kom den norske båten i et felt uten vind. New Zealand lå bak - men så vindhullet. De styrte utenom og slo Norge med to sekunder.

- Vi mistet nok hodet, sier rormann Herman Horn Johannessen. Vi skulle seilt rett mot mål, men valgte å dekke opp New Zealand. At vi ikke vant denne kampen regner jeg nesten som selvmål.

Fram med regelbøkene

Resultatene kom på land. Seilere og ledere måtte fram med regelbøker og tolke bestemmelsene for seilingen. Tyskland og Danmark var klare for semifinalen. Russland var ute. Nederland, New Zealand og Norge var likt. To ville gå videre, en måtte pakke båten og dra hjem.

Innbyrdes oppgjør skilte ikke de tre. Ei heller resultatet mot de andre seilerne i kvartfinalen. Da måtte man hente resultatene fra sist de tre seilte mot hverandre. Det var i havseilasen de første dagene i OL.

Der vant Norge - og dermed gikk de sammen med New Zealand til semifinalen. Nederland måtte heise opp båten fra vannet og er ute av OL.

Kan ta gull

I semifinalen møter den norske båten Danmark med den meget rutinerte skipperen Jesper Bank. I den andre møtes Tyskland og New Zealand.

- Den norske båten kan ta gull, sier Peder Lunde som selv tok OL-gull i Flying Dutchman. Jeg er imponert over de norske seilerne. Kanskje er rormann Herman Horn Johannessen litt for snill. Men jeg tror han er tent og kan overraske. Har er neppe den store favoritten, men han har vist at den norske båten har rutine.

- Men Norge tapte for Danmark klart i kvartfinalen?

- Ja, men det teller ikke. I semifinalen starter alle med hvite ark.