Solli: - Tyrkiske tilstander i Bergen

Men lover pigge bein mot Hamburg.

(Dagbladet.no): Allerede til torsdag er det alvor igjen for bergensere i gullrus, når Hamburg kommer på besøk til Brann Stadion. Jan Gunnar Solli lover at spillerne vil være skjerpet, til tross for at det ble lite søvn på flere av dem i natt.

- De som sleit med skader tok den nok litt mer ut, vi andre tok det ganske rolig. Nå som vi har vunnet gull kan vi senke skuldrene mot Hamburg. Det gjelder bare å holde hodene kalde og beina varme, sier Solli til Dagbladet.no.

- Hvordan var det å være Brann-spiller på byen i natt?

- Det var tyrkiske tilstander. Folk tutet, flagg hang ut av vinduene og det var altfor mange passasjerer i bilene. Stemningen var helt ekstatisk, og folk tok seg en ordentlig fest. Jeg er spent på hvor mange som dukket opp på jobb i dag, ler han.

Solli vil ikke rangere Brann-gull opp mot RBK-gull, men strekker seg til å si:

- Dette er et av mine stolteste øyeblikk. Det er sånn det skal være. Men jeg er stolt av alt jeg har vært med på som RBK-spiller også. Heldigvis slipper jeg å rangere gullene.

- Har du lært deg «Nystemten»?

- Jeg kan store deler av den. Men den aller fineste sangen er «Den 12. mann». Og så sang vi jo «Tjokk og feit og full og seriegull», flirer han.

HAR LÆRT SEG BERGENSSANGEN: Men Jan Gunnar Solli er svakest for «Den 12. mann». Her feirer han gullet sammen med Martin Andresen. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET
HAR LÆRT SEG BERGENSSANGEN: Men Jan Gunnar Solli er svakest for «Den 12. mann». Her feirer han gullet sammen med Martin Andresen. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET Vis mer

Fikk sms-støtte

I 2003 måtte Brann-supporter Erik Huseklepp reise tilbake til militærtjeneste på Madla mens Bergens cuphelter ble hyllet hjemme i Bergen.

I går var han selv en av heltene da Bergen endelig kunne feire seriegullet. Huseklepp dro på byen og var i seng i 02.30-tida i natt.

- Det var helt vilt i sentrum. Folk sang hele tida. Det går ikke an å beskrive, men jeg visste det kom til å bli sånn, sier han til Dagbladet.no.

Etter kjempemissen mot Aalesund var Huseklepp langt nede, men etterpå har det strømmet inn tekstmeldinger fra bergensere som har backet ham opp. For i motsetning til de fleste av lagkameratene har Huseklepp et nummer som er tilgjengelig i telefonkatalogen.

- Jeg har fått tekstmeldinger hvor folk har skrevet «det gjør ikke noe». I går fikk jeg også mange fra folk som ville gratulere med gullet og så videre, sier han.

Noen kom nok også med sterke oppfordringer til Huseklepp om å bli værende i Brann også neste sesong. For Lars Bohinen og Stabæk har ventet forgjeves på Huseklepp i høst, og kanskje må de innstille seg på at overgangen aldri blir noe av.

- Jeg fortsetter ut året, så får vi se. Jeg har ikke snakket med Stabæk siden i sommer, sier Huseklepp.

Solli: - Tyrkiske tilstander i Bergen
<B>LENGE SIDEN SISTE STABÆK-KONTAKT:</B> Erik Huseklepp har ikke snakket med Stabæk siden i sommer.