Solli: - Vi vet hva Martin ikke liker

Andresen: - Bruk gjerne energi på det.

(Dagbladet.no): Politiets frykt for casuals og Martin Andresen - det er hva de fleste oppslagene foran morgendagens 16.mai-kamp mellom Brann og Vålerenga har handlet om.

VIFs spillende manager er vant med å ha publikum mot seg når han spiller på bortebane.

Men selv om det kan virke utakknemlig - Andresen var tross alt en sterk bidragsyter til at gullet «kom hem» - tyder alt på en sjeldent fiendelig mottakelse fra Brann-fansen i morgen.

Tok Andresen ut av kampen

Jan Gunnar Solli tror både Andresen og Bengt Sæternes må belage seg på litt piping i morgen.

Men han håper fansen setter grensa der.

- De har spilt for Brann, og returnerer til Stadion. Bergenserne er ikke veldig happy når noen velger å spille for et annet lag, men det er sånn dette gamet fungerer. Innimellom må man tenke på seg selv også. Det er aldri hyggelig å bli møtt med piping, men som Eirik Bakke sier: Begge har gjort en veldig god jobb for Brann. Jeg håper folk holder seg for gode til å ta med usmakelige plakater og rope skjellsord, sier Solli til Dagbladet.no.

Da Molde slo Vålerenga 2-1 på Ullevaal i forrige serierunde, hadde de stor suksess med å legge Daniel Berg Hestad på VIFs kaptein, og dermed ta ham ut av kampen.

GULLGUTTER: Men i morgen står Jan Gunnar Solli og Martin Andresen på hver sin banehalvdel når Brann og Vålerenga braker sammen på Brann Stadion. Det er ventet at Andresen får en ublid mottakelse fra sine gamle fans. - Jeg håper folk holder seg for gode til å ta med usmakelige plakater og rope skjellsord, sier Solli til Dagbladet.no Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
GULLGUTTER: Men i morgen står Jan Gunnar Solli og Martin Andresen på hver sin banehalvdel når Brann og Vålerenga braker sammen på Brann Stadion. Det er ventet at Andresen får en ublid mottakelse fra sine gamle fans. - Jeg håper folk holder seg for gode til å ta med usmakelige plakater og rope skjellsord, sier Solli til Dagbladet.no Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer

- Mye er gjort mot Vålerenga hvis Martin blir sur, sa Berg Hestad etterpå.

Andresen selv bekymrer seg ikke mye over eventuell terging fra gamle lagkamerater.

- Jeg vet ikke hva de har tenkt, det får du spørre dem om. Mot Molde oppfattet jeg det mer som at de satte frimerke på meg, jeg er vant til at det skjer støtt og stadig.

- Blir du en dårligere fotballspiller når du er sur?

- De må gjerne bruke energi på gjøre meg sur, sier Andresen med et smil til Dagbladet.no.

Bakke bryr seg ikke

Det kan selvsagt ikke utelukkes at Andresen greier det helt på egenhånd også. Jan Gunnar Solli mener det er viktig at Brann-spillerne ikke blir for opptatt av å nøytralisere sin gamle kaptein.

- Det begynner å bli en stund siden jeg spilte mot Martin, som regel har jeg spilt med ham. Selv da ble han jo titt og ofte sinna og aggressiv, men vi vet nok hva han liker og ikke liker, flirer Solli.

Solli: - Vi vet hva Martin ikke liker

Og legger til:

- Det er selvsagt litt spesielt at han kommer tilbake, og du merker fokuset på det, men det er skummelt å bare snakke om Martin. Vålerenga har en del andre gode spillerne også, vi må unngå å tenke for mye på ham.

Det samme mener mannen som er ment å fylle tomrommet etter Andresen, Eirik Bakke.

- For meg er det en helt vanlig kamp. Jeg bryr meg ikke om Martin og Bengt på den andre siden av banen. Vi skal bare gjøre jobben vår, sier han til brann.no

Andresen har sett tre av Branns kamper denne sesongen, og synes Bakke har vist gode takter på midtbanen.

- Mot LSK synes jeg Eirik var veldig god, sier han til Dagbladet.no.

Solli friskmeldt

Martin Andresen kunne nok ønsket seg en bedre oppladning til 16.mai-kampen. Han har vært sengeliggende med influensa den siste uka, og er fortsatt ikke helt restituert.

Jan Gunnar Solli er på sin side nettopp friskmeldt etter strekkskaden han pådro seg mot Lillestrøm.

- Jeg føler meg fin nå, men kunne ønske at jeg hadde noen dager til på meg for å trene ordentlig. Jeg valgte å «gå på» i går, og det kjentes OK ut. Jeg er klar for 16. mai, og gleder meg som aldri før, sier Solli.

Vålerenga valgte i går å stenge deler av treningen for pressen, men Solli tror lagene kjenner hverandre for godt til at det er noen store overraskelser i vente.

- Inngangen vår til kampen har vært veldig bra. Vi har lagt en god strategiplan, og er ganske trygge på at vi vil gjøre en god kamp, sier han.

<B>BRYR SEG IKKE OM MARTIN OG BENGT:</B> Eirik Bakke mener oppgjøret mot Vålerenga er en helt vanlig kamp.