Solli best på RBK

Jan Gunnar Solli måtte tåle kritikk for mislykkede løsninger mot Real Madrid. Men ingen RBK-ere slo flere pasninger til medspiller.

MADRID (Dagbladet): Solli fikk karakteren 4 av Dagbladet i gårsdagens avis, i stor grad fordi han både før og etter pause forårsaket farlige Real-overganger på RBKs banehalvdel. Han gjorde i tillegg en grov feilvurdering da han headet ballen mot Espen Johnsen etter 48 minutter, uten å se Raúl. Analysetallene Dagbladet har fått fra Jump Media Group forteller imidlertid en helt annen historie: Han var faktisk en av de beste.

Få feil

Solli hadde til sammen 38 pasningsforsøk. 34 av dem traff en RBK-spiller. Det var i særklasse flest korrekte pasninger på laget. Prosentvis var Thorstein Helstad og Alexander Tettey bedre, men de spilte bare én omgang hver. Og Helstad slo for det meste støttepasninger, Tettey slo stort sett korte på egen halvdel. Nær halvparten av Sollis ballervervinger skjedde inne på Reals halvdel.

Telemarkingen - som også hadde best taklingsstatistikk på RBK - er ikke overrasket når han får høre tallene.

-  Jeg hadde en god følelse når det gjaldt min egen innsats. Jeg var mye borti ballen, og traff stort sett de jeg skulle. Men de var de to klassiske feilene, sier Sollie.

-  Den i førsteomgang kom da jeg og Roar hadde stoppet Baptista, og jeg tok med meg ballen framover. Jeg tenkte på å slå til Dorsin, men fant ikke åpninga. Da så jeg Per, men han var for markert. Så ble jeg taklet. Det skal ikke skje, innrømmer han.

Også var det episoden like etter pause:

-  Akkurat den headinga irriterer meg. Ballen kom høyt fra Bjørn Tore Kvarme, og falt rett ned på meg. Jeg tok ikke sjansen på å heade utover, for jeg fryktet det ville bli løst og farlig ut i returrommet. Så da satset jeg på at Espen var der og raget høyest, men så gikk den istedet til Raúl.

-  Det er utrolig lærerikt å få prøve seg på dette nivået, sier Jan Gunnar Solli.

VANT MYE: Jan Gunnar Solli vinner her en hodeduell mot Real Madrids Thomas Gravesen.