Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solli er glad Helstad overtar kanten

Mistet plassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet.no:) Jan Gunnar Solli har hatt noen tunge kamper på høyrekanten i det siste. Derfor har også Åge Hareide sagt at han ønsker å teste flere spillere i den posisjonen, i håp om å finne mannen som kan fylle rollen.

Solli ser ikke på det som et nederlag.

- Åge vet hva jeg står for. Han vet hva han får - og ikke får - fra meg. Han har dessuten hele tida vært klar på at det blir rokkeringer, alt etter hvem vi møter og om vi spiller hjemme eller borte, sier Solli til Dagbladet.no.

- Helstad i knallform

I kveld kommer Thorstein Helstad til å spille på høyresida.

- Det blir bra. Helstad har vært i kjempeform i det siste, sier Solli om klubbkompisen fra Rosenborg.

I RBK spiller Solli vanligvis sentralt eller som indreløper. Han innrømmer at det er en rolle han er mer komfortabel med.

- Jeg har spilt noen gode kamper på høyrekanten på landslaget, men av og til blir jeg litt lite involvert - selv om det sikkert bare er en vanesak. Jeg liker å vinne ballen sentralt og så sette opp angrepsspillet og skape noe, sier Solli.

VIKER FRA KANTEN: Jan Gunnar Solli synes det er greit at lagkameraten Thorstein Helstad overtar som ving mot Sverige i kveld. Foto: SCANPIX
VIKER FRA KANTEN: Jan Gunnar Solli synes det er greit at lagkameraten Thorstein Helstad overtar som ving mot Sverige i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Føler seg tryggere

Jan Gunnar Solli er en av dem som har utmerket seg mest på et Rosenborg-lag som har slitt i seriestarten. Selv om han bryr seg mest om hvordan laget gjør det, går han med på at han har spilt flere gode kamper.

- Jeg føler jeg har tatt et nytt steg i år og blitt tryggere. Jeg engasjerer meg mer i spillet og prater mer på banen. Går litt mer i bresjen, forteller 24-åringen.

Som lojalt sier han spiller der Hareide plasserer ham, og ikke ønsker å prøve på å snakke seg inn på sentral midtbane.

Selv om Åge Hareide nå velger Thorstein Helstad foran Solli på høyrekanten, lukker han ikke døra for 24-åringen.

- Det trenger ikke være slutt for Jan Gunnar på høyre. Mot andre lag kan han være aktuell igjen, sier Hareide.

Han synes det har vært litt vel mye fokusering på høyrekanten i det siste, og ønsker mindre press på de spillerne som nå skal prøve seg der.

- Det kan ikke være sånn at han som kommer inn dit får alle øyne på seg med en gang.

Slik Hareide delte inn spillerne på trening i går, ser det ut til at Solli starter på benken i kveld. Men han kommer helt sikkert innpå.

Sannsynlig lagoppstilling: Espen Johnsen - Jon Inge Høiland, Bård Borgersen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Thorstein Helstad, Kristofer Hæstad, Magne Hoseth, Morten Gamst Pedersen - Frode Johnsen, John Carew.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!