PÅ KLUBBJAKT: Jan Gunnar Solli (t.v.) har ikke tenkt til å gi opp fotballkarrieren selv om han har spilt sin siste kamp for New York Red Bulls. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
PÅ KLUBBJAKT: Jan Gunnar Solli (t.v.) har ikke tenkt til å gi opp fotballkarrieren selv om han har spilt sin siste kamp for New York Red Bulls. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Solli ferdig i New York

- Er ikke med i framtidsplanene deres.

(Dagbladet): Etter to sesonger, 55 kamper og tre scoringer for New York Red Bulls i MLS, er Jan Gunnar Sollis (31) amerikanske eventyr ved veis ende.

Det meddelte nordmannen på sin Facebook-side torsdag kveld.

- Jeg vil gjerne takke New York-fansen for støtten dere har gitt meg de siste to årene. Jeg har virkelig kost meg mens jeg har spilt for klubben. Jeg var ikke med i framtidsplanene, noe som er greit. Det er ingen vonde følelser fra min side. Jeg kommer likevel til å savne dere, og jeg håper NYRB kommer til å fortsette framgangene, skriver Solli.

Hvor ferden går videre for den tidligere Odd-, Rosenborg- og Brann-spilleren er han ikke sikker på, men telemarkingen er sikker på én ting: Han føler han har mer å gi på fotballbanen.

- Jeg kommer til å fortsette å spille fotball. Hvor? Det har jeg ikke bestemt meg for ennå, skriver han.

Solli er dermed den andre nordmannen som forlater fotballklubben i verdensmetropolen på kort tid. I oktober ble sportsdirektør Erik Solér avløst av franskmannen Jerome de Bontin, selv om han fortsatt har en rådgiverrolle. Heller ikke tidligere Stabæk-trener Hans Backe fikk fornyet tillit.

New York Red Bulls, som også har tidligere storspillere som Thierry Henry, Rafael Marquez og Tim Cahill i stallen hadde en skuffende sesong, som endte med tap allerede i første sluttspillrunde mot DC United.