Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solli fikk kjeft - svarte med praktmål

Opdal reddet Henke Larssons straffe. Men returen...

(Dagbladet.no): Om to uker spiller Brann den første av to UEFA-cupkamper mot Everton. I dag spilte rødtrøyene den første av to oppkjøringskamper på La Manga, mot Henke Larssons Helsingborg.

Scoringer fra Jan Gunnar Solli og Henke Larsson gjorde at kampen endte 1-1 - men for Mons Ivar Mjelde var det viktigere å terpe elleveren som sannsynligvis starter mot Everton.

- Det er viktig at vi får drillet laget som skal starte mot Everton. Men for meg som trener er det viktig å ha to tanker i hodet samtidig: Everton og seriestart, sier Mjelde til bt.no.

Drømmemål

Brann startet friskt og tok ledelsen etter bare fem minutter. Jan Gunnar Solli slo til med en sjelden scoring, som attpåtil var av det vakre slaget: Et langskudd fra over 20 meter.

Solli scoret bare to tippeligamål i fjorårets gullsesong, og har fått høre at han skyter for lite.

- På formasjonstreningen i går fikk jeg kjeft fordi jeg ikke skjøt fra godt hold. Da jeg fikk sjansen i dag, lot jeg den ikke gå fra meg, sier han bt.no.

Brann beholdt imidlertid ikke ledelsen særlig lenge.

SOLLI MED SJELDEN SCORING: Jan Gunnar Solli ga Brann en perfekt start på kampen mot Helsingborg etter fem minutters spill. 10 minutter senere utliknet Helsingborg - selv om Håkon Opdal reddet det første skuddet fra Henke Larsson. Foto: SCANPIX
SOLLI MED SJELDEN SCORING: Jan Gunnar Solli ga Brann en perfekt start på kampen mot Helsingborg etter fem minutters spill. 10 minutter senere utliknet Helsingborg - selv om Håkon Opdal reddet det første skuddet fra Henke Larsson. Foto: SCANPIX Vis mer

10 minutter etter Sollis perle fikk svenskene det Branns hjemmeside omtaler som et meget billig straffespark. Henke Larsson steg fram til 11-metersmerket, men leverte et skudd som ikke var en superspiss verdig.

Håkon Opdal reddet, men måtte kapitulere på returen.

Gylfi imponerte

Utover i omgangen var Helsingborg ifølge brann.no det førende laget, uten å skape det helt store.

Nyervervelsen fra Leeds, islandske Gylfi Einarsson, startet på benken. Dermed tyder lite på at han starter mot Everton, selv om han imponerte i de 45 minuttene han fikk etter pause.

Brann skal også møte FC København i løpet av oppholdet på La Manga.

image: Solli fikk kjeft - svarte med praktmål
<B>FEILET FRA STRAFFEMERKET:</B> Men Henke Larsson rettet opp egen feil da han satte returen i mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media