Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solli forsvarte VM-tittelen

-Målet er å bli en komplett fighter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette Solli er kanskje Norges farligste dame - i ringen. I går befestet hun sin posisjon som verdens beste.

-  Jeg er utrolig lettet og utrolig glad. Forberedelsestida har vært lang og hard, og jeg har satt et enormt forventningspress på meg selv.

Jeg fikk inn flere rene slag, og hun blødde neseblod de to- tre siste rundene, sier VM-mester Mette Solli til Dagbladet.

Aldri redd

For det kan gå hardt for seg, uten at Solli er nervøs av den grunn.

-  Det kan du ikke være. Du er fokusert og merker ikke slagene - i alle fall ikke før i etterkant. Milena Dincic er en utrolig sterk utøver som slår hardt og kontant. Det var viktig å unngå slagene og angripe når hun gjorde feil, sier Mette.

Og den taktikken gjennomførte hun til fulle i går da hun forsvarte VM-tittelen i 52-kilosklassen. Fra før er Molde-jenta både nordisk og europeisk mester.

Men det er ikke nok. For det er ikke først og fremst nye trofeer som står i høysetet.

 VERDENS BESTE:  Mette Solli forsvarte VM-tittelen sin i Oslo i går, og har lagt beltet stolt over skuldra. -  Jeg er utrolig lettet og utrolig glad, sier Mette til Dagbladet. Alle foto: Eirik Helland Urke
VERDENS BESTE: Mette Solli forsvarte VM-tittelen sin i Oslo i går, og har lagt beltet stolt over skuldra. - Jeg er utrolig lettet og utrolig glad, sier Mette til Dagbladet. Alle foto: Eirik Helland Urke Vis mer

-  Uavhengig av resultater er målet å bli en komplett fighter. Da tenker jeg på taktikk, psyke, blikk, fokus og teknikk. Når utviklingen stopper opp, er det vel på tide å ta det med ro og være fornøyd, sier Solli.

Deler æren

Trener Daimi Akin - som også er hennes samboer - sto i hjørnet da Solli sikret seieren på Bjølsen.

-  Dette er begges fortjeneste, det er vår seier, sier Mette.

Som ikke akkurat tjener fett på idretten sin. Hun tar oppdrag som grafisk designer for å få endene til å møtes.

-  Jeg tjener ingenting på idretten, men får litt gjennom sponsorene og stipendet fra Olympiatoppen. Og så berger jeg meg gjennom samboeren min. Han gir meg mat, husrom og kjærlighet, sier Mette.

-  Klinisk reint

I ringen berger barberingen henne. Det er faktisk sant. Når Mette Solli går i ringen, fjernes det som er av hårvekst på kroppen.

-  Du må ha barbert deg godt foran kampen?

30-åringen ler.

-  Noen må ha på seg den samme trusa, jeg må barbere meg, men jeg aner ikke hvorfor. Det må være klinisk reint.

Da Dagbladet snakket med henne i går, var ikke den store feiringen kommet i gang. Men hun hadde i alle fall planer om å spise lakris.

-  Jeg fikk verdens største påskeegg med lakris av en i klubben. Jeg har ikke smakt på det ennå. Jeg har bare spandert på andre, men nå skal jeg unne meg litt, jeg også, sier Mette Solli.  

Robert Paulsbyen ble Europa-mester i 86-kilosklassen etter å ha beseiret Slobodan Marinkovic.

MED HENDENE: Mette Solli fikk inn flere reine treff.
MED FØTTENE: Mette Solli sparker ut mot Milena Dincic.
SEIEREN KLAR: Mette Solli blir utropt til verdensmester.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!