Bergen  20100830.
Branns Jan Gunnar Solli i kamp med Vikings Christian Landu Landu  i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking  på Brann stadion mandag kveld. Kampen endte uavgjort 3-3. Brann i røde drakter. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Bergen 20100830. Branns Jan Gunnar Solli i kamp med Vikings Christian Landu Landu i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann stadion mandag kveld. Kampen endte uavgjort 3-3. Brann i røde drakter. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Solli fristes av New York

- En tøff utfordring jeg er veldig positiv til.

||| (Dagbladet): New York Red Bulls gjorde et framstøt mot Jan Gunnar Solli tidligere i august, men landslagsspillerens arbeidsgiver Brann sa nei til et tilbud på rundt en halv million kroner.

29-åringen nærmer seg slutten av kontraktstiden med bergensklubben, og står derfor fritt til å forlate Brann etter inneværende sesong. New York-lagets norske sportsdirektør, Erik Solér, har på ingen måte gitt opp å lokke landsmannen til Major League Soccer (MLS).

- Jan Gunnar Solli er en spiller vi fortsatt ønsker oss, men det var ikke mulig å få ham ut av Brann i dette overgangsvinduet her, sier Solér til NRK.

- Håpet er å få ham hit fra januar. Han kan være med å løfte dette laget ute på gressmatta enda mer, fortsetter han.

Solli, som er på landslagsoppdrag for Norge denne uka, innrømmer at han fristes av tanken på å bli lagkamerat med store fotballnavn som Thierry Henry og Rafael Marquez, som begge forlot Barcelona i sommer for å avslutte karrieren i USA.

- Det er en tøff utfordring, men det er en utfordring jeg er veldig positiv til, sier Solli til NRK.

Han blir i så fall ikke den første tippeligaspilleren i New York Red Bulls. Tidligere Tromsø-spiller Joel Lindpere sa nei til å forlenge med «Gutan», og valgte i stedet å prøve lykken på den andre siden av Atlanterhavet.

Klubbens svenske trener Hans Backe, som selv har fartstid i norsk fotball som Molde- og Stabæk-sjef, vil gjerne knytte til seg Sollis tjenester og poengterer at europeiske spillere har mye kompetanse å tilføre den relativt unge proffligaen.

- Han har kunnskapen, og jeg tror det hjelper å få inn en del europeiske spillere for å få en bedre forståelse av fotballen, sier Backe til NRK.

HARDTSATSENDE: Sportsdirektør Erik Solér (t.h.) har vært medvirkende til å lokke store fotballnavn som Thierry Henry og Rafael Marquez til New York Red Bulls. Nå håper han også å kunne overtale Branns Jan Gunnar Solli. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Stan Honda
HARDTSATSENDE: Sportsdirektør Erik Solér (t.h.) har vært medvirkende til å lokke store fotballnavn som Thierry Henry og Rafael Marquez til New York Red Bulls. Nå håper han også å kunne overtale Branns Jan Gunnar Solli. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Stan Honda Vis mer