BEVISSTLØS: Daglig leder og sportssjef i Hønefoss, Rolf Magne Walstad, forteller at Aleksander Solli ble liggende bevisstløs i opptil tre minutter før de fikk kontakt med ham. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BEVISSTLØS: Daglig leder og sportssjef i Hønefoss, Rolf Magne Walstad, forteller at Aleksander Solli ble liggende bevisstløs i opptil tre minutter før de fikk kontakt med ham. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Solli har fått konstatert brudd i ansiktet

- Alt som ikke er kritiske nyheter er gode nyheter for oss.

HØNEFOSS (Dagbladet): AKA Arena ble helt stille da Hønefoss sin kaptein ble liggende livløs på gressmatta rett før kampslutt i kveld.

- I det 88. minutt blir det slått en lang pasning inn i 16-meteren vår. Vår lagkaptein, Aleksander Solli, går opp i en duell med en av Tromsdalens spillere. De slår hodene sammen, og Aleksander faller om og blir liggende, forteller sportssjef i Hønefoss Rolf Magne Walstad til Dagbladet.

I påvente av luftambulansen ble spilleren behandlet bak et hvitt helseteppe av ambulansepersonell - skjermet fra publikum og de andre spillerne.

Sportssjefen bekrefter til Dagbladet kl. 23.30 i kveld at Aleksander Solli har fått konstatert brudd i ansiktet.

- Skaden er den vi kaller for moderate skader. Det er et brudd i ansiktet, men totaliteten og situasjonen er stabil og at de holder han under observasjon, sier Walstad sent i kveld.

- Alt som ikke er kritiske nyheter er gode nyheter for oss, understreker sportssjefen.

Bevisstløs i tre minutter Sportssjefen forteller at Solli var ubevisst i tre minutter før de tre tilstedeværende legene fikk kontakt med 24-åringen.

- Var han bevisstløs da han falt mot bakken?

- Jeg var langt unna på det tidspunktet. Men legen og fysioterapeuten vår, som var første ute, de sier at han ikke var bevisst da de kom bort til ham, men at han kom til bevissthet etter to-tre minutter, sier sportssjefen til Dagbladet.

Han forteller at kapteinen etterhvert kunne gjøre rede for seg - fortelle hvem han var og hvor han befant seg.

I kveld skriver Oslo Universitetssykehus at skadene omtales som moderate, og klubben har bekreftet at spilleren fikk et stygt kutt i hodet.

Klubben skriver på sine hjemmesider at de er sterkt preget av situasjonen.

- Dramatisk Sportssjefen sier at klubben nå vil vise Solli den omsorg han ville vist andre, og at det nå er viktig at de tar vare på kapteinen sin.

Men han kommer ikke unna hvor dramatisk situasjonen så ut før 24-åringen kom seg i luftambulansen.

- Det oppleves jo selvfølgelig som dramatisk, både fordi han blødde, og på grunn av det faktum at han ikke var bevisst i en periode der. Det skremmer jo selvfølgeløig alle som er nærmest rundt, forteller Walstad til Dagbladet.