Solli-lompe ga tre poeng

Gressmatta ødela finspillet på Aspmyra.

(Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Rosenborg 0-1: «Mål er mål» må være klisjeordbokas mest forslitte frase, men ikke fortell det til Jan Gunnar Solli i kveld.

Han er nemlig ganske fornøyd med scoringen som sikret trønderne tre poeng på Aspmyra.

Ment for motsatt kryss

Etter 18 minutters spill fyrte han av et skudd fra 20 meter, som gikk via hodet til en Bodø/Glimt-spiller og i mål.

- Jeg fikk bra treff, selv om det er meningen at skuddet skulle gå i motsatt vinkel. Det hadde vært morsomt å se resultatet av skuddet, men vi får vel være fornøyd med at det ble mål, sier Solli til Canal Plus etter kampen.

Målet var for øvrig et godt bilde på kampen, som var preget av knokkelkamp og upresise oppspill. Hjemmelaget behersket et ujevnt underlag best, og var definitivt nærmest ledermålet i første omgang.

Trond Fredrik Ludvigsen herjet tidvis med Ståle Stensaas på høyrekanten, og Olav Råstad og Fredrik Kjølner var blant spillerne som misbrukte store sjanser.

Fornøyde trenere

Solli-lompe ga tre poeng

For utenforstående er det kanskje vanskelig å vurdere hvor gode dagens utgaver av Bodø/Glimt og RBK egentlig er på bakgrunn av noe slikt, men begge lags trenere forsikrer i hvert fall at de ikke var misfornøyde med det som skjedde i kampen.

- Nei, dette var en skikkelig arbeidsseier. Det var ikke enkelt å spille god fotball utpå her, sier RBK-trener Per Joar Hansen til Canal Plus.

Dette var hans første trepoenger i Tippeligaen etter at han tok over RBK.

- Det har jeg ikke tenkt noe over, påstår «Perry».

Og slenger samtidig litt ros i retning Glimt.

- Det var alltid farlig når de kom på dødballer. Vi slapp med skrekken et par ganger, mener han.

Håpløse dødballer

Akkurat dét går det an å være uenig med Hansen i - det spørs nemlig om ikke trener-nervøsitet spilte treneren et kraftig puss når det gjaldt Glimts giftighet på cornere og frispark.

For det var veldig mange av dem. Og stort sett endte de over, i muren eller rett i klypene på Espen Johsen.

Glimt viste med andre ord noe, men manglet den nødvendige giftigheten. Som også var fraværende i store deler av kampen mot Viking.

- Jeg tror denne årgangen er ganske bra, jeg. Vi har vært gjennom to tøffe kamper, og jeg synes absolutt at dette er lovende, sier Runar Berg til Canal Plus.

SLET: Ståle Stensaas slet voldsomt mot Trond Fredrik Ludvigsen i første omgang. I andre omgang viste RBK muskler, og slet seg til slutt til tre poeng.