SLIK BLE SOLLI MØTT AV ODD-FANSEN: Jan Gunnar Solli fikk alt annet enn en varm velkomst da han var tilbake på Skagerak Arena i kveld. Foto:  Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SLIK BLE SOLLI MØTT AV ODD-FANSEN: Jan Gunnar Solli fikk alt annet enn en varm velkomst da han var tilbake på Skagerak Arena i kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Solli omtalt som «Judas» av deler av Odd-fansen

Rekdal reagerte da Fagermo mente det var litt forståelig.

SKIEN (Dagbladet): Jan Gunnar Solli spilte i Odd Grenland fra 2000-2003, men valgte å signere for Vålerenga fremfor gamleklubben da han returnerte til Norge etter en sesong i USA. Det var det ikke alle Odd-supportere som satte pris på, og mange mener han gikk til Oslo-laget på grunn av pengene.

Under kveldens kamp mot Vålerenga på Skagerak Arena i Skien hadde deler av Odd-fansen laget store bannere hvor de blant annet stod «Judas» på, rettet mot Solli. De buet også på spilleren hver gang han hadde ballen.

Jeg håper og tror det er fåtallet som står bak det bannertullet som henges opp der. Folk må gå i seg selv og se hva som har skjedd for noen år tilbake, sier en tydelig opprørt Jan Gunnar Solli i intervjusonen på Skagerak Arena.

- Jeg hadde en fantastisk tid i Odd, og hvis ikke det er kommet tydelig nok fram, så beklager jeg det.

På én banner sto det "$olli", en annen "En skam for Telemark", og det tredje lød "Judas".

- Jeg synes det er usmakelig, fastslår Solli.

- Fotball består av valg. Jeg valgte Vålerenga denne gangen, og synes det var et riktig valg for meg. Jeg står ved det.

- Forståelig På spørsmål om hva Odd-trener Dag Eilev Fagermo mente om situasjonen like etter kampslutt, svarte treneren:

- Solli har vært i Odd siden han var 14 år. Jeg kan forstå litt av reaksjonen, men det med «Judas» gikk litt for langt, sier Dag-Eilev Fagermo til TV 2 Zebra.

Dette utspillet reagerte Kjetil Rekdal på.

- Jeg syns vi skal slutte med det tullet her i Norge. Jan Gunnar Solli har valgt å spille for en annen klubb enn Odd, og det syns jeg vi skal akseptere, sa Kjetil Rekdal.

Odd liksom ikke er noe Til Dagbladet utdypet Dag-Eilev Fagermo seg slik:

- Han har vært her siden han var 14. Odd fikk bra med penger da han dro til Rosenborg. Han har vært litt sånn etterpå at Odd liksom ikke er noe. Det er Brann, Rosenborg og Vålerenga og de klubbene der som gjelder. Det reagerer supporterne på. Men å kjøre banner og kalle ham Judas, det blir for drøyt.

- Du så det?

- Ja, alle så det. Jan Gunnar så det også.

- Han var tydelig lei seg?

- Jada. Joda. Men vær litt glad i klubben som hentet deg som 14-åring, og utviklet deg til det du har vært. Da er det ingen som har noen vonde følelser, sier Fagermo.

Gikk ikke for langt Tommy Hagen, leder i supporterklubben Oddrane forklarte markeringen slik:

- Solli er telemarking, og når han slutta i New York håpte vi at han kom tilbake til oss og hjalp oss. Men han valgte Vålerenga istedenfor. I tillegg, etterpå, nevnte han klubbene han hadde spilt for, og da nevnte han ikke Odd. Det er dumt, for det var her han startet det hele, sier Hagen til Dagbladet.

- Vi regnes for å være de snilleste supporterne i Norge. Solli er alltid i våre hjerter. Vi ville markere at vi var skuffet over at han valgte penga.

Han mener at Odd-fansen som demonstrerte i kveld ikke gikk for langt.

- Ikke alle kan være enige i å gjøre sånt, og jeg synes ikke at vi gikk for langt. Solli er profilert, og har spilt for storklubber i Norge. Jeg tror ikke han syntes at vi gikk for langt, heller.

Tidligere Odd-spiller Torgeir Børven var også tilbake på sin gamle hjemmebane i kveld etter overgangen til Vålerenga. Han fikk ikke den samme mottakelsen.