Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solli på 26. plass i debuten

- Tiden får komme neste gang.

GOD OPPLEVELSE: Lavrans Solli endte på 26.-plass på 100 meter rygg i OL-debuten. Foto: SCANPIX/REUTERS/Laszlo Balogh
GOD OPPLEVELSE: Lavrans Solli endte på 26.-plass på 100 meter rygg i OL-debuten. Foto: SCANPIX/REUTERS/Laszlo Balogh Vis mer

Lavrans Solli svømte inn til 26.-plass i kvalifiseringen på 100 meter rygg i OL søndag. Han fikk tiden 55,00.

Solli ble nummer seks i sitt heat, slått av heatvinneren med et snaut halvsekund. Han var 64 hundredeler fra en tid som ville gitt avansement til semifinalen senere søndag.

Solli var fire tideler fra å greie kvalifiseringskravet til OL, men den lovende 20-åringen ble tatt ut på ungdomskvoten for å skaffe seg erfaring. Han var eneste mannlige norske svømmer i OL.

- Jeg synes det er kjempestort å få være med. OL er det største du kan være med på som idrettsutøver. Tiden får komme neste gang, sa Solli til NRK. Han var 17 hundredeler bak sin norske rekord.

- Tiden er ikke der jeg skulle ønske jeg var, men det var litt mye nerver, så det ble litt for mye kaving. Det er derfor jeg er med nå, for å lære til neste gang.

Matthew Grevers fra USA var best i kvalifiseringen med 52,92. Siste semifinaleplass gikk til spanske Aschwin Wildeboer på 54,36. Solli hadde 17 utøvere bak seg på resultatlisten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media