Solli på 26. plass i debuten

- Tiden får komme neste gang.

GOD OPPLEVELSE: Lavrans Solli endte på 26.-plass på 100 meter rygg i OL-debuten. Foto: SCANPIX/REUTERS/Laszlo Balogh
GOD OPPLEVELSE: Lavrans Solli endte på 26.-plass på 100 meter rygg i OL-debuten. Foto: SCANPIX/REUTERS/Laszlo Balogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lavrans Solli svømte inn til 26.-plass i kvalifiseringen på 100 meter rygg i OL søndag. Han fikk tiden 55,00.

Solli ble nummer seks i sitt heat, slått av heatvinneren med et snaut halvsekund. Han var 64 hundredeler fra en tid som ville gitt avansement til semifinalen senere søndag.

Solli var fire tideler fra å greie kvalifiseringskravet til OL, men den lovende 20-åringen ble tatt ut på ungdomskvoten for å skaffe seg erfaring. Han var eneste mannlige norske svømmer i OL.

- Jeg synes det er kjempestort å få være med. OL er det største du kan være med på som idrettsutøver. Tiden får komme neste gang, sa Solli til NRK. Han var 17 hundredeler bak sin norske rekord.

- Tiden er ikke der jeg skulle ønske jeg var, men det var litt mye nerver, så det ble litt for mye kaving. Det er derfor jeg er med nå, for å lære til neste gang.

Matthew Grevers fra USA var best i kvalifiseringen med 52,92. Siste semifinaleplass gikk til spanske Aschwin Wildeboer på 54,36. Solli hadde 17 utøvere bak seg på resultatlisten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer