SKUFFET: Morten Fevang har vært en tro tjener i Odd siden 1998. Mye tyder på at han spiller sin siste hjemmekamp mot Aalesund i dag. Selv har han lyst til å fortsette. Her er Fevang i duell med Lillestrøms Henning Hauger (t.h). Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SKUFFET: Morten Fevang har vært en tro tjener i Odd siden 1998. Mye tyder på at han spiller sin siste hjemmekamp mot Aalesund i dag. Selv har han lyst til å fortsette. Her er Fevang i duell med Lillestrøms Henning Hauger (t.h). Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Solli slakter Odd etter vrakingen av legende

- Merkverdig, sier New York-spilleren.

(Dagbladet): Morten Fevang (37) blir omtalt som en «levende legende» på Odds hjemmesider. Midtstopperen er også kaptein, og slikt skulle du tro forplikter - både for Fevang selv og klubben.

Men til tross for at veteranen ønsker å spille fotball i ett år til, får han ikke fornyet kontrakten med Odd.

- Det er en tid for alle. Morten blir 38 år, sier trener Dag-Eilev Fagermo.

- Merkverdig. Han er kaptein og har spilt rett rundt 75 prosent av kampene i årets sesong, sier New York Red Bulls-spiller Jan Gunnar Solli.

Facebook-innlegg Solli, som har 40 landskamper for Norge, spilte selv i Odd fra 2001 til 2003. Seinere gikk turen til Rosenborg og Brann, før han endte opp i New York Red Bulls. Der er han lagkamerat med selveste Thierry Henry, Arsenals tidligere så notoriske goalgetter.

Nå har Solli skrevet et innlegg på sin Facebook-side, og han er ikke alene om engasjere seg i Fevangs skjebne.

I dag spiller Odd mot Aalesund - i det som tyder på blir krumtappens siste hjemmekamp på Skagerak Arena. Ifølge Skiens-avisene TA og Varden er han imidlertid krystallklar: Noen overrekkelse av blomster vil han ha seg frabedt.

- Det vil jeg ikke ta imot, sier han.

- Det er jo ikke sikkert det blir min siste hjemmekamp, og jeg er ikke så glad i blomster.

- Viktigste spiller Morten Fevang har spilt i Odd siden 1998, bare avbrutt av ett års opphold i danske Odense.

- Han er den viktigste spilleren jeg har hatt i min trenerkarriere, sier Fagermo til TA.

- Men vi er nødt til å bruke pengene på å forsterke elleveren, for igjen å klatre på tabellen.

Fra skyskraperne i New York - åpenbart mellom treningene og jobben som DJ på dampende nattklubber - skriver Solli:

- Jeg er sikker på at han er god nok til ennå å kjempe om en startplass. Det er så viktig å ha med bautaer i enhver klubb. Å hente en erstatter som kan bidra like mye i en spillergruppe, er ikke enkelt.

Han framholder:

- Det er ikke ofte jeg skriver ting om andre fotballspillere her. Men tankegangen om ikke å gi Morten Fevang en ny ettårskontrakt i Odd, synes jeg er merkverdig.

400 likes Solli har fått langt over 400 likes - eller tomler opp - for innlegget, noe som må sies å være å treffe en spiker.

- Helt enig. Derfor kjøper jeg ikke sesongkort for 2013. Dette har jeg gitt Fagermo beskjed om, skriver en som har kastet seg inn i debatten på kommentarfeltet.

ENGASJERT: Jan Gunnar Solli kom fra Brann til New York Red Bulls i 2011. Han startet sin profesjonelle karriere i Odd. Nå har han engasjert seg i sin tidligere lagkamerat Morten Fevang. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP
ENGASJERT: Jan Gunnar Solli kom fra Brann til New York Red Bulls i 2011. Han startet sin profesjonelle karriere i Odd. Nå har han engasjert seg i sin tidligere lagkamerat Morten Fevang. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP Vis mer

Fevang har ikke svart på Dagbladets henvendelser i helga. Og kan hende han har nok med å lese alle støtterklæringene på sosiale medier og i lokalavisene.

- Ofte kan utakk være verdens lønn, skrev Odd-supporter John Olsen i et leserinnlegg i TA i går.

- Jeg er veldig overrasket, skuffet og lei meg, sa Fevang da nyheten ble kjent denne uka.

Vil betale lønn Jan Gunnar Solli dundrer løs på Facebook:

- De berømte bærebjelkene er helt essensielt å ha med i ethvert lag.

Siste ord er imidlertid ikke sagt: En lokal bedriftssjef skal ifølge TA ha tilbudt seg å være med og finansiere Fevangs lønn i ett år til.

«Den levende legenden» skal også være tilbudt jobb på markedssiden i Odd.

Men aller helst vil han spille fotball.

Er du født i 1975, trenger du for pokker ikke å være ferdig i 2012.

Mener Morten Fevang.

PS. Varden skriver at Sandefjord drømmer om å hente Fevang til klubben.

- Situasjonen rundt Morten Fevang er noe vi avventer. Vi må blant annet se an hvilken divisjon vi spiller i neste sesong. Styret kommer til å diskutere saken internt, sier Arne Dokken, daglig leder i Sandefjord, ifølge avisa.

BESTEMT: - Det er en tid for alle, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BESTEMT: - Det er en tid for alle, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer