Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solli starter på midten

Frisk Skjelbred vrakes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jan Gunnar Solli har slitt med spilletid den siste tida. Ryktene om en overgang til Brann har florert denne uka, men i kveld er den tidligere Odd-spilleren tilbake fra start, som indreløper.

- Jeg har jobbet ekstra hardt på trening den siste tiden, for å komme tilbake i form. Nå gjelder det å ta vare på sjansen, sier Solli til Adressa.no.

- Jeg trives veldig godt der. Og dette blir på en måte mulighetens kamp for meg.

Litj-Per på benken

Fjorårets komet i eliteserien, Per Ciljan Skjelbred, har vært ute med sykdom, men er nå tilbake. Trenervikar Knut Tørum velger allikevel å vrake 19-åringen.

- Per er klar igjen, og banket på døra om en plass, uttaler Tørum.

- Men Jan Gunnar er i form, og kommer til å få vist det fram i kveld.

Solli kommer til å starte som høyre indreløper, med Vidar Riseth og Alexander Tettey på de to øvrige plassene. Solli har blitt prøvd på diverse plasser i år, men er meget fornøyd med å være tilbake på midten.

FORNØYD:  Poteten Jan Gunnar Solli er meget tilfreds med å være tilbake i favorittposisjonen mot Vålerenga. Foto: Scanpix
FORNØYD: Poteten Jan Gunnar Solli er meget tilfreds med å være tilbake i favorittposisjonen mot Vålerenga. Foto: Scanpix Vis mer

- Som indreløper får jeg brukt løpskraften min og vil være mye involvert med ballen. Det passer meg godt, sier 25-åringen.

God på Lerkendal

Gjennom Rosenborgs 13 år lange seiersfest i Tippeligaen opplevde de fleste stygge sifre på Lerkendal. VIF-trener Kjetil Rekdal er en av få med gode resultater derfra.

- Det har aldri lønt seg å ligge lavt for å forsøke å ta flaksepoeng på Lerkendal. Derfor kommer vi alltid til Trondheim med ambisjon om å styre kampen, og angripe. Det har fungert tidligere, og det kan fungere i kveld, sier Rekdal, som har meget gode tall å vise til i trøndernes egen hule.

I 1994 var han med, som spiller på å slå «Troillungan» ut av cupen i semifinalen med Molde. Og som trener har han bare ett tap på Lerkendal, og en målforskjell på 9-5.

- Da vi slo ut RBK i 94 spilte vi i 1.divisjon, og vant senere hele cupen. Det er nok det beste minnet mitt herfra.

- Samtidig smakte det godt å reise fra Trondheim med 4-1-seier i bagasjen for to år siden. Da var vi ikke bare bedre enn Rosenborg. Da var de tidvis utspilt, fortsetter møringen.

- Skal ta kommandoen

image: Solli starter på midten

Tørum er fullt klar over lagets dårlige statistikk mot VIF på eget gress, og presset som nå hviler på skuldrene hans.

- Det skal lyse vilje av oss, og hjemme skal vi ha kommandoen i spillet. Klarer vi det, blir det seier.

- Men jeg ønsker Rekdal lykke til.

- Tenker på oss selv

Vålerenga har hatt en tung start på sesongen, og sjansene for å forsvare fjorårets ligagull er minimialle. Rekdal går allikevel offensivt ut, og lover å ødelegge RBKs gullhåp.

- Det er veldig langt opp til Brann. Nå må vi først og fremst forsøke å blande oss inn i medaljekampen igjen, og i så måte er kampen veldig viktig.

- Har Trøndelag planlagt vorspiel på Lerkendal i kveld, gjør det meg ingenting å være festbrems. Vi tenker på oss selv.

Dagbladet.no følger kampen direkte fra klokka 19.00 i kveld.

  • Din mening: Er Enga i for dårlig form om dagen, eller klarer de å opprettholde den gode statistikken på Lerkendal?
OFFENSIV: VIF-trener Kjetil Rekdal lover Rosenborg kamp til døra i kveld.