Solli svømte til sjuendeplass i finalen

På favorittdistansen.

SJUENDEPLASS: Det ble en sjuendeplass i EM-finalen på Lavrans Solli. Det på favorittdistansen 50 meter rygg. Foto: EPA/TIM BRAKEMEIER
SJUENDEPLASS: Det ble en sjuendeplass i EM-finalen på Lavrans Solli. Det på favorittdistansen 50 meter rygg. Foto: EPA/TIM BRAKEMEIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lavrans Solli (22) måtte nøye seg med 7.-plass i finalen på 50 meter rygg i svømme-EM torsdag.

Tiden ble 25,28 og var 14 hundredeler svakere enn 25,14 som han oppnådde i semifinalen onsdag. Tiden var også norsk og nordisk rekord med ett hundredels margin.

I finalen gikk det ikke like raskt for den nybakte pappaen. Ikke uventet gikk gullet til russeren Vladimir Morozov. Favoritten svømte inn til 24,64. To tideler bak kom franske Jeremy Stravius inn til sølv. 25,00 holdt til bronse for briten Christoph Walker-Hebborn.

En plass i finalen var målet for Solli og Norges Svømmeforbund i forkant av mesterskapet. Slik sett oppnådde de målsettingen.

50 meter rygg er Sollis favorittdistanse, men i VM- og OL-sammenheng er ikke den med. Da er det den dobbelte distansen som passer Solli best.

Det er da også 100-meteren i rygg som blir Sollis hovedmål de to kommende sesongene.

Torsdag formiddag deltok Stina Kajsa Colleou på 200 meter bryst. Hun svømte inn til 2.33,03 og ble nummer åtte i sitt kvalifiseringsheat. Det ga 25.-plass. Hun var 2,26 sekunder unna en plass i semifinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer