Sollied åpner for Norge

For første gang sier Trond Sollied seg positiv til å ta over jobben som norsk landslagssjef.

- Dersom tilbudet skulle komme, vil jeg helt klart vurdere det. Men jeg tar den bare dersom jeg får kombinere den med jobben som trener for Club Brugge, sier Sollied til Dagbladet.

- For det er nemlig helt uaktuelt for meg å slutte som klubbtrener med det aller første. Dessuten går kontrakten min med Brugge ut etter 2005- 6-sesongen, og Fotballforbundet har aldri i verden råd til å betale meg ut av kontrakten.

Og skal han ha to jobber, skal han også være sjef begge steder.

- Det er uaktuelt med en svensk modell, hvor to sjefer har delt ansvar. Det kan godt være flere trenere - noe det kanskje også er behov for - men det må være én sjef for at det skal fungere.

- Hvordan skal du få tid til to så krevende jobber?

- Jeg ser ikke noe problem med det. Døgnet har 24 timer, sier Sollied, som er fullstendig klar over at han må ned i lønn dersom han tar over landslaget.

En vinner

- Klubb og land har helt forskjellige rammer på dette, og det er jeg helt klar over. Så lønna vil ikke være det som eventuelt motiverer meg til å ta jobben.

Noe av begrunnelsen for å bli på klubbarenaen, er at Trond Sollied er en mann som vil vinne. Og helst mye.

- Her har jeg press på meg om å vinne kamper hver eneste dag hver eneste uke, mens en landslagssjef bare har seks til åtte kamper i året. Presset er helt klart større i en klubb, og det liker jeg. Jeg vil ikke bytte jobben min her med jobben som norsk landslagssjef.

Populær

Sollied er folkets favoritt til å styre Norge ut av den dårlige trenden, og tilbake til glansdagene på 90-tallet. På en avstemning på Dagbladet.no, vil 52,8 prosent, eller 2496 av leserne, at Sollied skal overta landslaget.

- Hva synes om du at så mange mener du bør bli vår neste landslagssjef?

- Det har jeg ikke noe særlig forhold til. Spillerne skal være populære, treneren skal bare komme fram når det går dårlig.

Dagsavisen skrev mandag at Sollied og fotballpresident Per Ravn Omdal skulle møtes samme dag for å diskutere jobben som Nils Johan Sembs etterfølger. Verken Sollied sjøl eller Fotballforbundet vil kommentere det påståtte møtet.

- Hvem jeg snakker og ikke snakker med i mitt private liv, har ingen andre rett til å vite, sier Brugge-treneren.

Taus president

- Jeg sier «ingen kommentar» til alle spørsmål i denne saken, sier Ravn Omdal.

Bortsett fra én ting:

- Vi har ikke kommet lenger i trenerspørsmålet siden før helga.

Sollied har før sagt at han føler seg for ung til å trene et landslag.

- Sett i forhold til alderen, så er jeg det. Men det har forsvunnet en hel generasjon trenere mellom meg og Nils Arne Eggen. Så jeg er egentlig litt for ung, men i forhold til de andre kandidatene har jeg nok ikke noe mindre rutine, svarer 44-åringen.

- Vil du endre noe på den spillestilen hvis du tar jobben?

- For meg er det egentlig det samme hva slags formasjon de stiller opp i. Det viktigste er at spillerne har sjøltillit, og at de tror på egne krefter. Det har jeg ikke sett store tegn til i det siste.

NORGES NESTE TRENER? Trond Sollied ser sitt lag Club Brugge tape 3- 2 for Rosenborg i en treningskamp på Lerkendal i Trondheim i fjor.